5 gode grunde til ikke at bruge din mobiltelefon som vækkeur

Det er ikke usædvanligt, at høje bib-lyde fra en smartphone er det allerførste, som vi hører efter en god nats søvn.

Mange mennesker bruger mobilen som vækkeur, men ifølge hjemmesiden Apartment Therapy bør vi skifte telefonen ud med et gammeldags vækketur.

Folkene bag hjemmesiden her fundet frem til fem grunde til at droppe smartphonen i soveværelset.

1. Mange mennesker kigger på deres smartphone, når de ligger i sengen og skal til at sove. Søvnforskere har dog fundet ud af, at den lysende skærm får folk til at sove dårligere.

Lyset fra skærmen er ikke bare hård ved dine øje, men smartphonen har også en negativ indflydelse på et psykologisk niveau, lyder det fra Apartment Therapy.

2. Et vækkeur på smartphonen er ensbetydende med, at du starter din dag med at holde telefonen i hånden – og så kommer du sandsynligvis til at gøre mere end blot slukke for alarmen.

På den måde kan man let ende med at tjekke e-mails, før man har børstet tænder, hvilket kan medvirke til en stressende start på dagen.

3. Af og til vågner man midt om natten, og så kan det være svært at falde i søvn igen.

Flere folk griber i sådanne situationer ud efter mobilen, og på den måde forsvinder der hurtig én eller flere timers søvn foran den dragende skærm.

Læs også: Gode sovevaner forebygger fedme hos børn

4. Mange kæreste- og ægtepar lader smartphonen stjæle deres fælles tid i soveværelset - en tid, der ellers er oplagt at bruge i hinandens selskab.

Der er heldigvis bare tale om en vane, der er mulig at ændre ved at lægge telefonerne væk og kigge hinanden i øjnene.

5. De forskellige alarmer på mobiltelefoner når ikke et skrigende og gammeldags vækkeur til sokkeholderne, når det kommer til, hvem der kan larme mest.

Originalen slår her den digitale kopi med flere decibel. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip