5 grunde til at du skal spise hele ægget

Æg er en populær spise, og der findes et hav af forskellige måder at tilberede dem på. Nogle af dem skiller blommen og ægget ad. Men her er fem grunde til, at du skal spise hele ægget.

Det skriver Epoch Times.

1. Æggeblommen er fuld af næring.
Æggeblommer indeholder både antioxidanter, B-vitaminer A-vitaminer, jern, selen og andre sunde sager.

2. Din krop har brug for kolesterol.
Der har været meget snak om at kolesterol er skadeligt og bør undgås. Men din krop har faktisk brug for den til vigtige funktioner - for eksempel til at bygge og reparere celler.

3. Æg er fyldt med protein.
Der er en grund til, at æg er meget populære blandt folk, der træner meget. Der er nemlig masser af protein i æg - omkring seks gram i et stort et af slagsen.

4. Din krop bliver tilfredsstillet.
Hvis du kun spiser æggehviden, vil du sandsynligvis føle et behov for ‘noget mere’, fordi den ikke har fået det hele med.

5. Det er mere lækkert.
Æggehvider smager altså lidt kedeligt i sig selv. Et blødkogt æg eller en god gang scramble eggs er til gengæld lækkert tilbehør på ethvert morgenbord.

Nu har du altså fem gode grunde til at nyde hele dit æg med god samvittighed!

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

Dagens Gossip

Dagens TV