5 grunde til at du skal tage en glas rødvin her til aften

Fredag aften. En god bøf, der mangler ”tilbehør”. Der er mange gode anledninger til at snuppe et enkelt glas rødvin her til aften (hvis ikke du allerede har opbrugt kvoten).

Vi giver dig lige lidt flere grunde end bare a) weekend og b) mad:

1) Forskere ved Oregon State University peger på, at rødvin har en slankende effekt. De har testet tesen på overvægtige mus, der så ud til at have godt af druerne.

2) Vindrikkere har en højere intelligens ifølge Psychology Today.

Læs også: Folk som IKKE drikker alkohol har større risiko for at dø unge

3) Antioksidanter i rødvin kan forebygge demens og hjertekarsygdomme, mener svenske forskere. Forsøget er kun foretaget blandt kvinder, der er fulgt i en 34-årig periode, hvor de har opgivet deres alkoholforbrug til forskerne. Den gruppe, der havde mindst demens, var den gruppe, der kun drak vin.

4) Rødvin er godt for hjertet (hvis du træner også vel at mærke). Vinen modvirker hjertekarsygdomme, men kun blandt de, der også træner jævnligt, melder norske forskere.

5) Nogle danske læger ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital hævder, at rødvin såmænd også styrker knoglerne. Stoffet resveratrol, som findes i højde mængder i vin(druer), bær og nødder, stimulerer ifølge dem de knogledannende celler i kroppen.

Så skål – og husk, at vi skriver ét glas rødvin.