5 måder du bliver gladere og får mere overskud

Der er kun én, der har ansvaret for din glæde - og det er dig selv. 

Vi oplever selvfølgelig alle tider, hvor tingene går imod os og føles svære, men så meget desto vigtigere er det at kunne 'vende bøtten' og tage ansvar for, at vi får det bedre igen. 

Følgende fem råd er bud på ting, der kan hjælpe dig til at blive gladere og få mere overskud i din hverdag:

1) Dyrk motion
Du ved jo allerede godt fra alle eksperternes råd, at det virker på dit humør at være aktiv (og spise sundt). Fysik og psyke hænger sammen – så hvad venter du på?

Smut i svømmehallen, snør løbeskoene eller tilmeld dig et sjovt hold i træningscenteret. Hvis du starter på laveste trin på 'kondistigen', så gå en tur - kom ud og se på noget vand en gang om dagen, det gør underværker. 

Læs også: Du kan ikke løbe dig fra de ekstra kilo: Forskning slår fast, at motion ikke hjælper med vægttab

2) Få en hobby
Du kan ikke altid styre, hvad der sker på arbejdet eller i familielivet. Men du har et ansvar for din egen lykke, og det ansvar kan du tage på dig ved at give dig selv en tredje mulighed for at være glad:

Et frirum, en hobby. Det kan være at samle på frimærker, at plukke svampe i skoven, at rejse, at shoppe. Vi dømmer dig ikke – kun du har muligheden for at tage ansvar, så grib den.

Læs også: 5 fritidsinteresser der gør dig klogere

3) Lug ud
Jo ældre man bliver, jo flere mennesker i din omgangskreds ryger der formodentligt i svingene.

Omvendt kunne du også se det, som at du vælger dem til, der er værd at samle på – og det er kun sundt. Drama, brok og dårlige venner i dit liv gør intet godt for humøret eller sindstilstanden.

4) Ryd op
Rod i dit hjem er ofte et symptom på, at der er rod på første etage. Udover det første ’sus’, du måtte opleve af at have ’fikset noget’, når du har støvsuget, ryddet op og gjort rent, vil du måske opleve en længerevarende effekt af, at der i det mindste er styr på tingene på hjemmebanen. Fejr evt. dit nye, rene og pæne hjem, ved at invitere din ven eller naboen på kaffe.

Læs også: 7 grunde til at det er nemmere sagt end gjort at forlade et dårligt forhold

5) Lad være at spilde din tid
Så simpelt er det. Vi lever kun én gang. Find ud af, hvad der gør dig glad i dit liv, og så planlæg efter det:

Er det at se børnebørnene, nogle venner, eller er det at se romantiske film på sofaen en hel weekend alene, så prioritér det. Ryd ud i din kalender – eller fyld den op med ting, der gør dig glad.

Hvorfor spilde tiden på andet?

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip