5 måder at indse, at du er god nok

inc.com fortæller terapeut Amy Morin, som er forfatter til bogen '13 Things Mentally Strong People Don't Do', at det er vigtigt, at man ikke lader følelsen af, at man ikke er god nok blive styrende for ens liv.

Som terapeut har hun arbejdet med mange højtpositionerede mennesker, der ikke føler sig værdig til deres succes. 

Ifølge hende lider alle disse mennesker af, hvad hun kalder for ’bedrager syndrom’.

’Bedrager syndrom’ har ifølge Amy Morin at gøre med følelser af utilstrækkelighed og kronisk tvivl, trods beviser for det modsatte.

Derfor giver hun 5 måder til, at man bedre kan indse, at man er god nok.

1. Erkend dine styrke 

Anerkend, at du har talent. Ellers ville du ikke være der, hvor du er i dag. Skriv dine resultater og styrker ned, og læs den liste regelmæssigt – særligt hvis du har en hård periode.især når du føler ned . Minde dig selv om dine styrker, da det vil hjælpe dig  til at  tro på, du er god nok til at få succes. 

2. Del dine passioner med andre 

Det er nemt at glemme, hvor langt du er kommet, og hvor meget du har lært. Men hvis du eksempelvis begynder at undervise en klasse, laver din egen blog eller bliver mentor, vil det kunne minde dig om dine resultater.

Læs også:Ny medicin kan banke brystkræft helt i bund

3. Adresser din tvivl

Når du kommer i tvivl, skal du ikke ignorere det men huske at få det adresseret. 

4. Giv dig selv lov til at have det sjovt

Ændring af din adfærd er medvirkende til at ændre på den måde, du føler. Glem ikke at gøre de ting, du elsker. Giv dig selv lov til at slække lidt på dine krav, så du ikke tager dig selv og dit arbejde alt for alvorligt. Dette vil hjælpe dig med at nyde frugterne af dit arbejde, som kan være med til at gøre dig i stand til at se, at du fortjener alt, du har opnået.

5. Accepter komplimenter

Mennesker med ’bedrager syndrom’ ignorerer ofte venlige ord fra andre. De kommer med undskyldninger for deres succes eller bagatelliserer deres resultater. Men man bør i højere grad forpligte sig til at acceptere komplimenter fra andre med et simpelt "tak”.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip