5 madvarer du aldrig må spise inden du svømmer

Din forældre sagde helt sikkert til dig som barn, at du skulle vente 30 minutter efter et måltid med at tage en dukkert. Men selvom du venter den famøse halve time skal du holde dig fra at indtage fem ting, hvis du skal ud i bølgen blå. Det skriver Goodhousekeeping.

Udover alle de almindelige baderåd med at bade sammen med andre, lære stranden at kende (hvor er livredderen, og er stranden stejl osv,) og læse vind og vejr, skal du også gå udenom disse fem mad- og drikkevarer, hvis du vil stå stærkest, når du bader på stranden.

Læs ogsåAdvarsel til feriefolket: Derfor skal du lade være med at hoppe i poolen

1. Kaffe. Selvom man skulle tro, at kaffe giver et eksta skud energi til svømmetagene, så hold igen. For den sorte drik og andre energidrikke kan give diarre og kvalme, mens du er i vandet. Og som om det ikke var nok, så kan kaffen gøre dig dehydreret. 

2. Stærk mad. Krydret mad er kendt for at give sure opstød, og det er knap så rart at kæmpe med sure opstød under en svømmetur, hvor bølgerne kan være høje eller strømmen stærk. Problemet er mere udtalt, når du svømmer, svømmer, for din krop typisk er i vandret position.

Læs også: Der er dårlige nyheder, hvis du har kigget porno på din mobil

3. Frugtjuice og sodavand. Stil din tørst med vand og sportsdrikke istedet for juice og sodavand, da disse to ting kan gøre dig oppustet og give dig kramper.  Indholdet i juice og sodavand sætter pres på det ydre lag af din bugvæg, som lægger en dæmper på dine svømmeudfoldelser.

4. Is. Puha, den bliver svær at overholde. Store vaffelis med guf og flødeboller er en rigtig fedtbombe fyldt med fløde, der kan give dårlig fordøjelse og ubehag. Flødeis er altså desværre en dårlig kombination sammen med badning - sorbet er derimod en bedre løsning.

5. Selleri. Den ellers så sunde grøntsag kan give en kemisk reaktion, der kan gøre din hud meget følsom til ultravioletlys. Bare sollys eller sellerisaft på dine hænder kan give udslet eller hudirritation. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip