5 naturlige midler mod gule negle på tæerne

Bedst som du er klar til at hoppe i sandalerne, opdager du, at din storetåsnegl er blevet gul og mærkelig at se på. Du har formentlig fået neglesvamp.

Måske er er det en skjult bonus fra et besøg i svømmehallen eller træningscentret eller hos foddamen, der lavede din sidste pedicure.

Uanset hvordan du har fået selskab af neglesvampen, som er en infektion. vil du meget gerne hurtigt af med den. For det ser knap så pænt ud med en tyk og misfarvet negl, der få folk til at kigge en ekstra gang.

Læs også: Sådan får du bumser til at forsvinde på en nat 

Men hvordan kommer man neglesvamp til livs. Lægen vil formentlig foreslå en dyr medicinsk neglelak eller en penicillinbehandling. Begge dele kan have bivirkninger. 

Hvis du i stedet foretrækker en mere naturlig behandling, er der flere ting, du selv kan gøre for at få neglesvampen væk.

Womenshealth har lavet en liste med fem naturlige metoder:

Læs også: Når du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

1. Tigerbalsam. Den kraftige salve indeholder antisvampestoffer såsom kamfer og eukalyptusolie. En undersøgelse viser, at 83 procent af folk, der påførte neglen tigerbalsam med et stykke vat dagligt, oplevede forbedringer, mens 20% helt slap af med infektionen.

2. Mundskyl og hvid eddike. Mens mundskyl indeholder antisvampestoffer fx thymol og mentol, er hvid eddike surt, som gør livet svært for neglesvamp. Ta’ lige meget mundskyl go hvid eddike og bland det, stik derefter tæerne i opløsningen i 45-60 minutter om dagen.

3. Majsmel. Til at sætte en stopper for svamp hos roser, har man længe brugt majsmel. Så måske det også kan gøre undeværker for neglesvamp hos mennesker. Majsmelet skal i en gryde med nok varmt vand til at opløse det til en pasta - lad den efterfølgende køle og lad dine fødder suge i en time om ugen.

Læs også: Spiser du bananer med brune prikker? Dette sker i kroppen, når du gør det

4. PAU D’ARCO te. Denne specielle te er lavet af barken fra et sydamerikanske træ, der indeholder svampedræbende stoffer. Undersøgelser tyder på, at PAU D’ARCO te er lige så effektivt som den medicin, du kan få på recept. To gang om dagen af 20 minutter skal du lave te med to tebreve og lade fødderne synke i.

5. Tea Tree olie eller oregano-olie. Tea Tree olie er kendt for at afhjælpe hudproblemer også svampeinfektioner. Ligesom mundskyl er oregano-olie fyldt med stoffet thymol. Uanset hvilken af olierne man svæver til, så skal der et par dråber på de berørte negle to gange om dagen.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip