5 og 7 års fængsel til to mænd i sagskomplekset "Goldfinger" på Sjælland

Retten i Lyngby har i dag afsagt dom i sagen mod de to bagmænd i sagskomplekset "Goldfinger". Begge bagmændene, en 34-årig serbisk statsborger og en 24-årig rumænsk statsborger blev kendt skyldige i omfattende indbrudskriminalitet fortrinsvis på Sjælland og idømt henholdsvis 7 og 5 års fængsel, samt udvisning af Danmark for bestandigt.

Ved dommen har retten for første gang i en sag om indbrudskriminalitet sprunget den normale strafferamme på fængsel i seks år. Retten lagde vægt på, at en af de dømte havde haft den afgørende og dominerende rolle som bagmand i den danske del af et omfattende internationalt kriminelt netværk. Retten lagde også vægt på, at  indbrudskriminalitet indebærer en krænkelse af ofrenes integritet og privatsfære, som i høj grad er egnet til at skabe utryghed.

Sagen mod de to mænd har været efterforsket og juridisk behandlet af det sjælllandske politisamarbejde Task Force Indbrud siden marts 2012.

Under efterforskningen er flere medgerningsmænd løbende blevet dømt i sagen. Dermed er der nu i alt udmålt straffe svarende til 26 års fængsel.

 

Dagens Gossip