5 overraskende ting der sker når du springer tandbørstningen over

Du skal børste dine tænder to gange om dagen - morgen og aften. Sådan lyder den anbefaling, vi har fået, siden vi var børn.

Men hvad sker der egentlig, hvis man ikke sørger for at børste bisserne? Her er ifølge Good Housekeeping fem mulige konsekvenser, hvis du ikke har styr på din mundhygiejne.

Kan forværre diabetes.
Tørhed i munden og et højt niveau af bakterier, kan forværre tilstande som diabetes. Hvis du er i risikozonen, skal du måske overveje at have tandtråd med i din taske, så du kan sørge for at holde munden ren.

Stress øger risiko.
Mennesker, der lever en stresset tilværelse, kan være mere modtagelige over for huller end folk, der har et mere roligt liv. Det står dog ikke helt klart, om det er stressen, der skaber den dårlige mundhygiejne, eller omvendt. 

Læs mere: Vil du undgå sygdom? Så ofte skal du skifte håndklæder, pyjamas, sengetøj og tandbørste

Pas på hjernen.
Hvis du passer godt på dine tænder, er det en god investering i dine kognitive evner på sigt. Undersøgelser har nemlig vist, at tandsygdomme forårsaget af dårlig mundhygiejne, kan øge risikoen for at få kognitive problemer som fx. Alzheimers.

Risiko for knogleskørhed.
Når du holder dine tænder og din tunge sunde, er det med til at styrke dine knogler. I hvert fald dem, der er i din mund. Mange bakterier mellem dine kinder nemlig kan få bindevævet, som holder dine tænder på plads, til at henfalde. Knogleskørhed er også blevet forbundet med dårlig mundhygiejne.

Læs mere: Fræk nyhed: Tandbørsten, der giver dig orgasme

Risiko for hjerteanfald.
Flere bakterier i din mund kan skabe grobund for sygdomsfremkaldende åreforkalkning i pulsårene. Det øger din risiko for hjerteanfald og slagtilfælde.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip