5 råd til alkoholindtag på slankekuren

Det kan være svært at få en slankekur til at hænge sammen med et socialt liv, hvor man måske nyder et glas vin eller en drink.

Men det er faktisk muligt at gøre begge dele. En undersøgelse, som netop har været offentliggjort i tidsskriftet Archives of Internal Medicine, konkluderer, at personer, der kun drikker lidt eller moderate mængder alkohol i mindre grad tager på i vægt end personer, som slet ikke drikker alkohol.

Og de har i øvrigt også lavere risiko for at blive overvægtige eller fede med tiden.

Tanya Zuckerbrot, som er diætist og forfatter til bogen ’Miracle Carb Diet: Make Calories and Fat Disappear – With Fiber’, giver her nogle gode råd til, hvordan man kan drikke alkohol og stadig holde den slanke linje:

1. Gør din drink lettere

Du kan meget hurtigt gøre din drink til en kalorielet en af slagsen. Bland vodka, tequila, rom eller andre typer alkohol med light-sodavand i stedet for tonic eller almindelig sukkerholdig sodavand.

Få opskriften på en af de bedste reparationsdrinks mod tømmermænd på Q.dk.

2. Lav en ’spritzer’

Miks et halvt glas vin med et halvt glas danskvand og få en slankevenlig drink på kun 50 kalorier per glas.

3. Hold øje med dine drinks

En strawberry daiquiri eller en margarita er lækre cocktails, men de kan indeholde rigtig meget sukker og helt op til 450-600 kalorier. Gå derfor efter de simple drinks med vodka, juice og lidt lime eller light-sodavand.

Hvor meget feder dine drikkevarer? Få svarene på Slankedoktor.dk.

4. Hold dig til vin og alkohol

Når du endelig skal drikke, så hold dig til vin og alkohol blandet med eksempelvis lightsodavand, da du her ’kun’ får omkring 90 kalorier per drink.

5. Hold igen

Nøglen til at holde sig slank er som sædvanlig, at man indtager mad og drikke i moderate mængder. Vil du have en enkelt drink, så bestilt en, som du kan være lang tid om at drikke.

Skal du have mere end én drik, så drik et glas vand eller danskvand med lime imellem dine drinks, så alkoholindtaget ikke ender med at blive for stort.

Af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip