5 simple vaner, som med sikkerhed vil gøre dig gladere hver dag

Lange arbejdsdage og tunge byrder kan gøre de fleste mennesker grå og tvære.

Når godt humør langsomt bliver spist af pligter og forventninger, så er det på tide at hjælpe glæden på vej.

Elite Daily har samlet fem bud på overskuelige justeringer, der kan hjælpe til flere smil og små stik af lykke i hverdagen.

1. Vælg én ting at se frem til hver dag
Det kan være en kaffedate med veninderne, et afsnit af en pirrende tv-serie eller et langt bad om aftenen, hvor du gennemplejer dig selv fra top til tå. Tag allerede fra morgenstunden stilling til, hvad du vil se frem til i dag. Forventningens glæde er nok til at gøre hele din dag bedre.

2. Nyd de fysiske glæder i livet
Mad, sex, motion, massage, et varmt bad. Når du har travlt med pligter og møder, er det nemt at glemme at fokusere på det velbehag, som et langt bad eller en lækker frokost bringer med sig. Prøv at fokusere på de små glæder nu og her. Stop op og mærk efter, hvordan de fysiske ting føles - i stedet for at have hovedet et helt andet sted.

3. Dyrk motion
Du har hørt det 100 gange før, men der ER altså en grund til, at det ofte bliver gentaget. Forsking viser igen og igen, at regelmæssig motion har en lang række sundhedsfremmende egenskaber - og ikke kun fysisk. En rask gåtur, cykelturen på arbejde eller en halv time i motionscentret kan gøre underværker for dit humør, fordi det udløser endorfiner i hjernen og reducerer stress og smerte.

4. Ophold dig udenfor
Solen er din ven. D-vitaminer er med til at skabe sunde knogler, lavt blodtryk og virker desuden anti-depressivt. Dertil kommer den friske luft, som alle har godt af. Et godt tip er at kombinere dette punkt med det tidligere - dyrk motion udendørs og slå to fluer med ét smæk.

5. Gør noget godt for andre
Du genkender sikkert følelsen af at have givet en ven eller et familiemedlem den perfekte gave. Eller den rare fornemmelse at at have hjulpet en ældre person. Et studie fra University of Louisville i USA viser, at det skaber livsglæde og optimisme at gøre gode ting for andre mennesker, og optimister levere længere.  

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip