5 tanker jeg aldrig havde - indtil jeg blev far

Man kan læse sig til meget her i livet. Men hvis der er en ting, bøger, internetsider og venlige folk i omgangskredsen ikke kan forberede dig på, så er det, hvordan det er at blive forældre.

Du skal prøve det på egen krop. Man kan sagtens nikke forstående, når venner og familie beretter om søvnløse nætter, babyafførring ud over det hele, skrig og skrål i timevis og tårnhøje bunker af vasketøj osv. Men den barske virkelighed rammer dig først lige i hovedet, når du selv står midt i det.

Læs også: 5 ærlige mænds mening om at se deres koner føde

Det kan den amerikanske far, Hemant Metha, der skriver for Cosmopolitan, snakke med om. Hans liv og tankegang har forandret sig markant, siden han blev far til en pige.

Her er fem (morsomme) tanker, som Hemant Metha, aldrig tænkte, før end han blev forælder.

1. Jeg går ikke længere op i, hvordan jeg ser ud offentligt. Om tøjet er plettet eller gammelt kan være lige meget, hvem går op i det? Og barbering, det kan ordnes en anden dag. Jeg kommer alligevel ikke længere nogen steder, hvor udseende betyder det store.

2. Singleforældre må være superhelte. At have en baby er udmattende for alle, men hvordan pokker klarer enlige forældre det? Vi er to forældre, og jeg er konstant ved at tabe pusten.

Læs ogsåSyv babynavne, der giver dit barn succes i fremtiden

3. Jeg stoler ikke på nogen. Jeg ved godt, at mine forældre, svigerforældre og tætte venner ville passe godt på min datter, hvis jeg overlod hende til dem, men jeg kan ikke lade være med at tænke, at de ville gøre noget forkert og skade mit barn. Kun jeg ved, hvordan hun skal mades og passes.

4. Åh, der er så mange måder en baby kan komme til skade. Jeg føler, at alt i vores hjem kan skade min datter: Hun kan få sin sutteklud galt i halsen, ledningen til mobilopladeren kan udgøre en kvælningsfare og vores trapper kan være fatale. Og så er der også alle farerne, når vi skal ud - fx skal hun sidde i en autostol.

5. Hvad var det, min kone hed? Jeg kan ikke huske min kones navn, for jeg har ikke sagt det i månedsvis. Hun er “bare” mor nu. Da vi blev gift, ændrede hun navn, men ingen fortalte mig, at hun ville skifte navn igen, når vi fik et barn.

Følg Dagens Mænd for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip