5 ting din gynækolog ikke dømmer dig udfra

Bare tanken om en tur i gynækologens stigbøjler kan få svedperlerne frem hos mange kvinder.

Det er både grænseoverskridende at skulle ligge med sit nøgne underliv op i hovedet på en fremmed person og samtidig skulle svare på meget personlige spørgsmål.

Og oven i det, er man faktisk også en smule bekymret over, hvad gynækologen tænker om én, efter vedkommende har givet én det store kontroltjek.

Læs også: 4 ting alle kvinder med g-streng på bør vide

Cosmopolitan har talt med gynækologen Alyssa Dweck, som fortæller, at gynækologer ikke dømmer kvinder ud fra følgende ting:

1. Kønshår. Din gynækolog løber ikke skrigende væk, fordi du har en stor busk mellem dine ben. Og hvis det modsatte er tilfældet, er det også i orden.

2. Menstruation. Om du sværger til bind, tamponer eller menstruationskopper er helt op till dig, men gynækologen kan godt finde på at spørge ind til emnet, fordi brugen af tamponer kan medføre Toksisk shock syndrom (TSS).

Læs også: 6 ting du aldrig må gøre ved din vagina

3. Sexpartnere. Antallet af mænd du har været sammen kan måske være svært at få over læberne, uanset om det er mange eller ingen. Men bare rolig gynækologen spørger ikke for at hænge dig ud, men for at udføre sit arbejde bedst muligt. 

4. Dit udseende. Om du er tynd eller tyk er underordnet for gynækologen, der er vant til at se lidt af hvert. Ligesom vedkommende heller ikke håner dig for at have store eller små skamlæber eller en stram eller slap vagina.

5. Abort. Din gynækolog skal ikke have en menig om, hvorvidt det var rigtigt eller forkert for dig at få en eventuel abort. Hvis han/hun spørger dig om abort, er det af medicinske årsager.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip