5 ting du formentlig gør forkert rent i dit køkken

Selvom du er typen, der udstyret med kost og spand energisk ordner dit køkken på daglig basis, er det ikke ensbetydende med, at du gør det det godt nok.

Måske får dine rengøringstenikker ikke bugt med det skidt og snavs, som man ikke kan se med det blotte øje.

Læs ogsåForsvinder din sok også i vaskemaskinen? Nu er sokkemysteriet løst

Husmodersitet Goodhousekeeping har fundet de klassiske køkkenfejl, folk begår, men heldigvis er sitet også på banen med gode råd til, hvordan du korrekt rengør dine køkkenting.

1. Du rengør ikke hele kaffemaskinen. En fugtig klud over kaffemaskinen en gang om ugen er ikke nok. Delene skal vaskes i vand og sæbe for at fjerne kaffeolier, og det skal gøres efter hver eneste gang, kaffemaskinen har været i brug, ellers kan gamle kafferester i spildebakken blive mugne Og indersiden af kaffemaskinen skal afkalkes en gang om måneden.

2. Du bruger opvaskesæbe på skærebrætter. Der skal mere til end vand og sæbe for at få et skærebræt, der har været brugt til råt kød eller fjerkræ, rent. Det anbefales at putte skærebrættet i en blegemiddelopløsning, der kan forhindre en kedelig krydskontaminering, næste gang du bruger skærebrættet.

3. Du lader dine støbejernspander og -gryder lufttørre. Det er korrekt, at støbejernsudstyr ikke skal i opvaskemaskinen, og hvis der er genstridige madrester tilbage, så brug bagepulver til at fjerne det. Men du skal sørge for at tørre støbejernsgryder og -pander af med et viskestykke eller køkkenrulle, hvis du lader dem lufttørre, risikerer du at de bliver rustne. Hvis det allerede er sket, så kan det fikses med en svamp og mild sæbe.

Læs også: Når du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

4. Du er for organiseret med dine skeer. Når du fylder opvaskemaskinen er det ikke en god ide, at alle dine skeer står ved siden af hinanden, og alle vender opad i bestikkurven. For du risikerer, at de sætter sig sammen og derfor ikke bliver rene. Så du må gerne have lidt tilfældig orden i bestikkurven.

5. Du vasker ikke de sarte glasting af i hånden. Vintageglas og håndmalede glas skal håndvaskes, de tåler ikke opvaskemaskinen. Hvis andre glas begynder at ætse eller blive uklare, er det formentlig, fordi de også bør håndvaskes. Det uklare kan som regel fjernes med eddike, men ætsning er ikke til at fjerne.      

Følg Dagens Tips og Tricks for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip