50 dræbt og 53 såret ved skyderi i natklub i Orlando

Skrevet af admin

12/06/2016

Mest læste i dag

Mindst 50 blev dræbt og 53 blev såret ved masseskyderi i natklub, siger Orlandos borgmester.

Skyderiet begyndte omkring klokken 2.00 (lokal tid), da natklubben skulle til at lukke. Der var et skyderi uden for natklubben, hvor en politimand besvarede ilden. Derefter løb gerningsmanden ind i natklubben, hvor der opstod en "gidselsituation", siger politidirektøren i byen, John Mina.

Mere politi ankom til stedet og brød gennem en dør med et pansret køretøj. På det tidspunkt skød og dræbte politiet gerningsmanden, oplyser politiets talsmænd.

- Mindst en politimand blev såret under politiets aktion, men beslutningen om at storme natklubben reddede mindst 30 menneskeliv, siger Mina.

Videooptagelser har vis et stort antal politifolk og civile bære de mange sårede ud fra klubben og stå lænet over andre på gulvet, som ikke var til at flytte uden bårer.

Politiet afviser, at der skulle være nogen forbindelse mellem skyderiet i natklubben og drabet på den 22-årige amerikanske sanger Christina Grimmie, som slog igennem i det amerikanske talentshow The Voice, og som blev skudt og dræbt af en mand fredag.

Drabet skete i Orlando, da Grimmie var ved at skrive autografer.

/ritzau/Reuters