50 dræbt på natklub i værste skyderi i nyere USA-historie

Skrevet af admin

12/06/2016

Mest læste i dag

Mindst 50 blev søndag dræbt i et skudangreb på en natklub i Orlando i den amerikanske delstat Florida. Angrebet betegnes som det værste masseskyderi i USA's historie.

- En bevæbnet mand skød og dræbte 50 og sårede 53 ved en massakre i en natklub for homoseksuelle i Orlandos turistcentrum, siger byens borgmester, Buddy Dyer.

Islamisk Stat har søndag aften taget skylden for massakren via den ekstremistiske gruppes eget nyhedsorgan Amaq.

- Det væbnede angreb, som var rettet mod en natklub for homoseksuelle i Orlando i den amerikanske delstat Florida, hvor flere end 100 blev dræbt eller såret, blev udført af en Islamisk Stat-kriger, skriver mediet.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, kalder attentatet en terrorhandling og en hadforbrydelse.

Han har beordret flag på Det Hvide Hus og på alle officielle bygninger på halv stang.

Myndighederne havde først opgivet antallet af dræbte til omkring 20, men søndag eftermiddag dansk tid oplyste politiet, at dødstallet var dramatisk højere.

- Vi har nu ryddet bygningen, og det er med stor sorg, at jeg nu oplyser, at antallet af dræbte ikke er 20 - men 50 - ud over gerningsmanden, siger Dyer.

Han siger, at massakren vil få varige følger for Orlando.

- Vi må være stærke. Vi må støtte ofrene og deres familier, siger han.

Skyderiet begyndte omkring klokken 2.00 (lokal tid), da natklubben skulle til at lukke.

- Der var et skyderi uden for natklubben, hvor en politimand besvarede ilden. Derefter løb gerningsmanden ind i natklubben, hvor der opstod en "gidselsituation", siger politidirektøren i byen, John Mina.

Mere politi ankom til stedet og brød gennem en dør med et pansret køretøj. På det tidspunkt skød og dræbte politiet gerningsmanden, oplyser politiets talsmænd.

- Mindst en politimand blev såret under politiets aktion, men beslutningen om at storme natklubben reddede mindst 30 menneskeliv, siger Mina.

Videooptagelser har vist et stort antal politifolk og civile bære de mange sårede ud fra klubben.

Politiet afviser, at der skulle være nogen forbindelse mellem skyderiet i natklubben og drabet på den 22-årige amerikanske sanger Christina Grimmie, som slog igennem i det amerikanske talentshow The Voice, og som blev skudt og dræbt af en mand fredag.

Drabet skete ligeledes i Orlando, da Grimmie var ved at skrive autografer.

/ritzau/Reuters