50 meldes dræbt i dobbelt bombeangreb i Nigeria

Omkring 50 personer er torsdag blevet dræbt i to bombeangreb mod et marked i det nordøstlige Nigeria, oplyser blandt andet Røde Kors og øjenvidner ifølge Reuters.

Ingen har taget skylden for bomberne, men mistanken retter sig mod den militante Boko Haram-gruppe, der tidligere har stået bag lignende angreb.

Ifølge en kilde fra Røde Kors, der deltog i det efterfølgende redningsarbejde, og en repræsentant for Nigerias nationale beredskab blev omkring 50 personer dræbt, mens 70 personer blev såret i angrebene, der fandt sted i byen Gombe sent på eftermiddagen lokal tid.

- Vi så forbrændte folk ligge på jorden. Så begyndte folk at løbe væk. Så skete der endnu en eksplosion, hvor flere mennesker blev dræbt, fortæller øjenvidnet Awalu Yakubu til Reuters.

Ifølge Yakubu gik der omkring fem minutter mellem de to eksplosioner.

Nigerias nyligt valgte præsident, Muhammadu Buhari, har lovet, at hans højeste prioritet som præsident vil være at knuse Boko Harams oprør.

Forgængeren på posten, Goodluck Jonathan, har fået massiv kritik for ikke at sætte tilstrækkeligt hårdt ind mod den islamistiske gruppe.

Efter at Buhari blev taget i ed som præsident i maj, har han flyttet Nigerias forsvarskommandocenter til Maiduguri, som er den by i det nordøstlige Nigeria, Boko Haram oprindeligt udsprang af. Samtidig har præsidenten skiftet ud i landets militære top.

Boko Haram, der har svoret loyalitet over for den yderliggående gruppe Islamisk Stat, udgør ifølge flere iagttagere det ubetinget største sikkerhedsproblem i Afrikas folkerigeste land.

Gruppen er igennem det seneste år også begyndt at gennemføre angreb over grænserne til Nigerias nabolande, blandt andet Tchad og Cameroun.

Boko Harams foreløbig seks år lange kamp for en selvstændig islamisk stat i det nordøstlige Nigeria har kostet tusindvis af mennesker livet og tvunget 1,5 millioner mennesker på flugt fra deres hjem.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip