50 personer kvalt til døde i container i Sydsudan

Skrevet af admin

01/02/2016

Dagens topnyheder

Sydsudanske regeringssoldater dræbte sidste år omkring 50 personer, da soldaterne anbragte dem i en stegende varm container. Det konkluderer en kommission, der overvåger våbenhvileaftalen i landet, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Omkring 50 mennesker blev kvalt i en container 22. oktober, lyder det i en rapport fra den fælles overvågnings- og evalueringskommission.

I Sydsudan bliver metalcontainere ofte brugt som midlertidige fængselsceller.

Her kan der blive umenneskeligt varmt, når temperaturen i det afrikanske land jævnligt stiger til omkring 40 grader celsius.

Kommissionens rapport blev fremlagt ved et møde i den afrikanske union og blev offentliggjort søndag i den etiopiske hovedstad, Addis Ababa.

I rapporten fremgår også andre brud på våbenhvileaftalen, som blev underskrevet i august sidste år af Sydsudans præsident, Salva Kiir, og oprørslederen Riek Machar.

Bruddene på aftalen inkluderer blandt andet voldtægt og drab.

Den sydsudanske hær har i første omgang ikke reageret på rapporten, men talsmænd har tidligere afvist beskyldninger om en lang række grusomheder.

Den militære magtkamp mellem de to parter i landet har kostet titusindvis af mennesker livet og har drevet mere end 2,3 millioner på flugt siden december 2013.

/ritzau/