50 personer kvalt til døde i container i Sydsudan

Sydsudanske regeringssoldater dræbte sidste år omkring 50 personer, da soldaterne anbragte dem i en stegende varm container. Det konkluderer en kommission, der overvåger våbenhvileaftalen i landet, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Omkring 50 mennesker blev kvalt i en container 22. oktober, lyder det i en rapport fra den fælles overvågnings- og evalueringskommission.

I Sydsudan bliver metalcontainere ofte brugt som midlertidige fængselsceller.

Her kan der blive umenneskeligt varmt, når temperaturen i det afrikanske land jævnligt stiger til omkring 40 grader celsius.

Kommissionens rapport blev fremlagt ved et møde i den afrikanske union og blev offentliggjort søndag i den etiopiske hovedstad, Addis Ababa.

I rapporten fremgår også andre brud på våbenhvileaftalen, som blev underskrevet i august sidste år af Sydsudans præsident, Salva Kiir, og oprørslederen Riek Machar.

Bruddene på aftalen inkluderer blandt andet voldtægt og drab.

Den sydsudanske hær har i første omgang ikke reageret på rapporten, men talsmænd har tidligere afvist beskyldninger om en lang række grusomheder.

Den militære magtkamp mellem de to parter i landet har kostet titusindvis af mennesker livet og har drevet mere end 2,3 millioner på flugt siden december 2013.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip