500 Fona-ansatte tænker over fyreseddel eller lønnedgang

Et millionunderskud hos Fona får ledelsen til at fyre 500 ansatte. De ansatte kan dog blive ansat igen på stedet, hvis de siger ja til en lønnedgang.

Medarbejderne modtog beskeden onsdag i sidste uge, og i dag slap historien ud til offentligheden. Beslutningen beklager F Group, som står bag Fona.

»Vi er bestemt ikke stolte af det her,« siger Michael Kjær, topchef i F Group og samtidig formand for arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv.

»Det er beklageligt, men vi mener ikke, at vi havde noget godt alternativ,« siger Michael Kjær.

De mange ansatte i Fonas butikker bliver ramt af en nedgang i deres faste løn på 10 procent. De øvrige ansatte i koncernen skal acceptere en lønnedgang på fem procent, hvis de vil fortsætte. Forskellen skyldes, at de ansatte i butikkerne ved manøvren har fået forbedret deres provisions- og bonusordning, oplyser Michael Kjær.

Det overordnede mål er dog at reducere udgifterne til medarbejderne betydeligt, efter at Fona og F Group har konstateret et underskud i årsregnskabet på cirka 20 mio. kroner.

»Vi gør det for at skære i vores omkostninger. Det er nødvendigt i vores nuværende situationen. Alternativt så skulle vi lukke flere butikker og afskedige rundt regnet 60 mand. Det mener vi ikke var en ansvarlig beslutning,« siger Michael Kjær.

Han understreger, at alle formelle spilleregler er blevet overholdt. F Group har holdt tre møder med den største arbejdstagerorganisationen på området HK, som virksomheden er forpligtet til. Fagforeningen har fået indflydelse på, hvordan forholdene bliver, oplyser F Group.

»På baggrund af dialogen med HK har vi lavet flere tilpasninger,« siger Michael Kjær.

Hidtil har de ansatte hos Fona været lønnet bedre end andre ansatte i detailhandlen, oplyser Michael Kjær. Samtidig fortæller han dog, at med 10 procents lønnedgang ryger Fonas lavest lønnede ned på minimumslønnen, når det kommer til deres faste grundløn.

»Men det er vigtigt at få med, at ingen medarbejdere i Fona-butikkerne kun får grundlønnen. Alle får provision af den omsætning, som de leverer, og derved får de reelt ikke ti procents lønnedgang,« siger Michael Kjær.

Han fortæller, at man ikke har samme mulighed for at give bonus og provisionsordninger til de øvrigt ansatte, hvorfor de kun går ned med fem procent i løn.

Beslutningen har fremkaldt stærke reaktioner.

»Jeg ved ikke, hvad for et arbejdsgiverparadis F Group tror, det her er, men man sætter ikke bare folk ned i løn på denne her måde. Det er et sønderlemmende brud på det danske system, hvor vi sætter os ved forhandlingsbordet og ikke bare dikterer lønnedgang,« siger arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen, som er professor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet, til arbejderen.dk.

»Jeg har ingen kommentarer til hans udtalelser,« siger Michael Kjær fra F Group.

I solidaritet med sine medarbejdere går topchefen selv fem procent ned i løn. Han har i dag en bonusordning ligesom øvrige ledende medarbejdere. Den ordning bliver der ikke pillet ved.

»Det er vigtigt at have med, at bonusordningen jo er sat ud af kraft, når vi ikke tjener penge, Først når vi tjener penge, får vi noget ud af den ordning, og på det tidspunkt kan vi jo også igen kigge på lønstigningerne til de øvrige ansatte,« siger Michael Kjær.

De ansatte har fået i alt to uger til at overveje, om de vil fyres eller ned i løn. Den lavere løn træder i kræft efter deres opsigelsesvarsel, som varierer fra tre måneder og op. Det bliver eneste gang, at virksomheden sænker lønnen på denne måde.

»Vi kan ikke gøre det igen. Det er vi udmærket klar over,« siger Michael Kjær.

Dagens Gossip