500 unge amok i Gøteborg efter Facebook-billeder

En kæmpe gruppe unge satte tirsdag kursen mod Plusgymnasiet i Gøteborg i vild jagt på en pige, som angiveligt har hængt flere hundrede svenske unge ud på nettet. Plusgymnasiet og flere andre skoler er i dag lukket af frygt for, at det skal gentage sig. Det skriver svenske Expressen

Billeder med seksuelle og racistiske kommentarer er blevet spredt via Instragram og Facebook, og der opstod lynchstemning, da man mente at kunne udpege en 17-årig gymnasieelev som ophavskvinden til den anonyme smædekampagne.

Den 17-årige måtte beskyttes af politiet og opholder sig på et hemmeligt sted, efter flere hundrede unge i går gik på jagt efter hende.

Pigen forklarer i et interview med Expressen, at hun er uskyldig og er blevet hængt ud af de virkelig bagmænd, da hun truede dem med, at hun kendte vedkommendes IP-adresse.

Flere grupper på Facebook har opfordret de unge til at samles ved andre gymnasier i dag, og det har fået mindst to andre gymnasier til også at aflyse dagens undervisning. 

Omkring 500 unge mødte tirsdag op ved Plusgymnasiet i Göteborg og politiet tilbageholdt 27 personer i løbet af eftermiddagen. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip