5000 job mangler: Ledige skal gå til hånde

Kommunerne skal i de kommende år finde 5000 af de særlige nyttejob, hvor arbejdsløse skal feje gader, rydde sne, klippe hæk hos pensionister, samle skrald på strandene eller løse andre opgaver rundt omkring i Danmark.

4000 af stillingerne skal skaffes som følge af kontanthjælpsreformen, mens dagpengeaftalen lægger op til, at kommunerne skal skaffe 1000 yderligere i 2014 og 2015, vurderer Beskæftigelsesministeriet ifølge Jyllands-Posten.

Det er ifølge avisen første gang, at regeringen sætter tal på, hvor mange mennesker som skal sendes ud i nyttejob i kommunerne for at arbejde for deres offentlige forsørgelse, mens de går ledige.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), formand for KL's arbejdsudvalg, mener, at regionerne og staten også burde give en hånd med at finde nyttejob - for eksempel på sygehuse eller uddannelsesinstitutioner, lyder det.

- Det kan ikke passe, at kommunerne alene skal løfte denne opgave. I forvejen varetager de langt størstedelen af det sociale ansvar på arbejdsmarkedet, siger han ifølge Jyllands-Posten.

Den nye stillingsbetegnelse "nyttejob" så dagens lys i forbindelse med kontanthjælpsreformen i april, der blev aftalt mellem regeringen, Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Rækkevidden af nyttejobbene er siden blev udvidet til også at omfatte folk, der har mistet deres dagpenge og i stedet får ret til den nye arbejdsmarkedsydelse, skriver Jyllands-Posten.

/ritzau/

Dagens Gossip