50.000 danske underskrifter mod den russiske homolov

Underskrifterne mod loven er samlet ind af Amnesty International i samarbejde med To Russia With Love, og ifølge medinitiativtager til indsamlingen Fahad Saeed skal underskrifterne være med til at presse Putin og den russiske regering til at trække loven tilbage.

»50.000 danskere har skrevet under på, at homo-, bi og transseksuelle også har forsamlingsret og ytringsfrihed. Dialogen er i gang, og vi håber, at den internationale opmærksomhed og det politiske pres vil være med til at flytte lovgiverne i Rusland,« siger Fahad Saeed fra To Russia With Love.

Den omdiskuterede lov trådte i kraft 1. juli i år, og overtræder man den, kan det både betyde bøder og fængselsstraf. Mange organisationer har udtrykt bekymring, og Amnesty International frygter, at loven vil øge antallet af hadforbrydelser og den generelle diskrimination af homoseksuelle.

Fahad Saeed er ikke i tvivl om, at underskrifterne virker, ligesom også Copenhagen Pride, der blev den største nogensinde, i august var med til at sætte den russiske lov på dagsordenen.

Den russiske viceambassadør i Danmark kunne da også til mødet onsdag fortælle, at Putin har sagt, at han vil mødes med repræsentanter for homoseksuelle organisationer i Rusland.

»Vi er sikre på, at de 50.000 danske underskrifter gør indtryk. Det var også, hvad viceambassadøren sagde, da vi afleverede dem i dag (onsdag, red.). Viceambassadøren var meget velinformeret, og han fortalte, at den danske opbakning når helt til Rusland, hvor den gør indtryk,« siger Fahad Saeed fra To Russia With Love.

Den primære sanktion for at overtræde loven er bøder til enkeltpersoner, der offentligt taler om eller viser støtte homoseksualitet. Men spreder man omtalen til en større gruppe mennesker, kan det udløse fængselsstraf.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip