50.000 nye arbejdspladser på vej

Frem mod udgangen af 2017 vil der blive skabt 49.400 nye job. Det viser tal fra Finansministeriet og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), skriver Fagbladet 3F.

Det bliver først og fremmest København, der vil få gang i jobopslag og ansættelse af nye medarbejdere. Hver fjerde af de nye job – over 12.000 - vil nemlig blive skabt i København. I Aalborg og Århus ventes henholdsvis godt 2.700 og 3.700 nye job.

Men også området Vejle-Kolding-Herning kan se frem til en mindre jobfest med samlet set 3.800 nye job det kommende halvandet års tid.

- Det er der brug for, efter vi mistede mange tusinde arbejdspladser i krisen. Samtidig er det vigtigt, at virksomhederne stadig kan få den arbejdskraft, de får brug for. Er man ledig, bør man satse på at uddanne sig og dermed få større chance for at få del i de nye job, siger økonom i 3F Henrik Skovsted Iversen.

- Nu har Finansministeriet vist hvor jobbene kommer. Så skal kommunerne også tænke fremad og bevilge uddannelsesforløbene til de ledige, siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip