5.081 opslag i regionerne har kun givet 191 akutjob

»Det er i hvert fald ikke en fuld og dækkende løsning. Effekten er uhyre beskeden, for mange af de 191 ansatte i regionerne ville sandsynligvis have fået job selv uden akutjobaftalen. Vi vil ikke pege på, hvad regeringen konkret bør gøre, det vigtige er, at den erkender situationens alvor og laver en ordentlig og varig løsning,« siger direktør for AK-Samvirke Verner Sand Kirk til Politiken.

Aftalen om akutjob skulle frem til 1. juli sikre 12.500 akutjob, hvoraf regionerne forpligtede sig til at sikre 800.

Region Syddanmark har med 19 ansættelser ud af regionens 927 akutopslag skaffet færrest akutjob, men regionsformand Carl Holst (V) forklarer, at arbejdsgiverne ikke er forpligtet til at ansætte de langtidsledige i akutjobbene, de er blot forpligtet til at slå stillingerne op.

Mens tallene ifølge Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl (Ø), er endnu et bevis på, at regeringen er nødt til at finde yderligere tiltag for de langtidsledige, ser arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq (R) ikke noget behov for at ændre på dagpengereformen. Han synes, at 191 stillinger er »et fint bidrag til den samlede hjælp til de ledige«, skriver Politiken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip