51-årig tiltalt for ulovlig deling af tv-signaler: Det var ren terapi

Retten i Sønderborg har i dag taget hul på en sag om deling af tv-signaler, hvor en 51-årig mand (EW) fra Sønderborgs vestlige opland er tiltalt for ulovligt at have delt tv-signaler med omkring 300 aftagere i det sønderjyske område. Sagen, der har kørt for retten i et halvt års tid, vurderes som en af de største af sin art hidtil i Danmark.

Foran domsmandsretten i dag nægtede EW sig skyldig, mens anklagemyndigheden vil have EW dømt efter en paragraf for krænkelse af ophavsrettigheder, hvor straffen under særligt skærpende omstændigheder er fængsel i op til seks år.

EW erkendte i formiddag, at han har hjulpet et sted mellem 200 og 300 personer til at se tv fra Canal Digital og Viasat samt i mindre omfang den tyske udbyder Premiere. Men, forklarende han, det var ikke for egen vindings skyld, nærmest en form for terapi for ham selv, der har været invalidepensionist i mange år.

Der har i et vist omfang været penge mellem EW og aftagerne, forklarede han i retten, men det var primært til køb af teknisk udstyr såsom paraboler og recieverbokse. I en række tilfælde har EW dog taget betaling for servicering, opdatering af udstyr og lignende; penge som han ifølge sin egen forklaring har brugt til at investere i nyt IT-udstyr.

Sagen forsætter med afhøring af vidner i eftermiddag og i morgen. Dommen forventes også at blive afsagt i morgen.

 

FAKTA:

I efteråret har omkring 30 sager med aftagere af Tv-signaler via EW været behandlet i Retten i Sønderborg. Fire sager verserer i andre retskredse.

I fem tilfælde er tiltalte blevet frifundet.

En enkelt sag afventer sin afgørelse.

I resten er de dømte blevet idømt bøder på op til 17.500 kr.

Lige nu ligger yderligere 73 på bordet hos politiets jurister og afventer vurdering af tiltalespørgsmålet.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip