51.700 danskere er dollarmillionærer

Glem alt om kriseramte danskere, der må spænde livremmen ind for at få råd til dagen og vejen.

Stigende aktiekurser og ejendomspriser i 2012 har ifølge den årlige World Wealth Report skabt rekordmange dollarmillionærer i Danmark.

Takket være fremgang på de danske aktie- og ejendomsmarkeder er den samlede bestand af danske dollarmillionærer vokset fra 45.600 personer for et år siden til i dag 51.700 personer. Det er en fremgang på 13,3 procent, hvilket er næsten halvanden gange højere end den globale stigning på 9,2 procent.

Globalt set er antallet af dollarmillionærer også vokset. I hele verden er der således i alt 12 millioner dollarmillionærer mod 11 millioner sidste år, fremgår det af rapporten, som blev offentliggjort tirsdag.

En dollarmillionær er en person, der fraregnet friværdien af egen bolig, samlerobjekter og forbrugsgoder har værdier på mindst en million amerikanske dollar, svarende til cirka 5,6 millioner danske kroner.

»At der er blevet skabt flere danske dollarmillionærer skyldes især, at ejendomspriserne steg med 5,8 procent takket være blandt andet meget lave renter på realkreditlån, og fordi det danske aktiemarked i 2012 udviklede sig yderst positivt,« forklarer Michael Holm fra Capgemini Danmark, der står bag rapporten, i en pressemeddelelse.

Sidste år blev Nordamerika for første gang overhalet af Asien-Stillehavsområdet som det område i verden, hvor der er flest dollarmillionærer. Men i dette års rapport har USA kæmpet sig tilbage på førerpladsen med 3,73 millioner dollarmillionærer, der tilsammen råder over en formue på 12,7 billioner dollars.

World Wealth Report udgives hvert år af konsulentvirksomheden Capgemini og formueforvalteren RBC Wealth Management.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip