52-årig får straksdom for at true med skoleskyderi

Skrevet af admin

08/06/2016

Dagens topnyheder

En 52-årig mand har fået en straksdom på 60 dages ubetinget fængsel, efter at han tirsdag truede med at skyde på Hastrupskolen i Køge.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi onsdag.

- Vi modtog en anmeldelse tirsdag morgen, hvorefter vi tog ud på skolen i en stor politiaktion for at sikre lærere og børn, som vi samlede i skolens idrætshal, siger Pia Fenger, politikommissær og leder af efterforskningen i Køge.

Politiet kørte derefter til mandens adresse i Køge, hvor den 52-årige blev anholdt uden dramatik. Politiet fandt ikke våben på adressen.

Ifølge politikommissæren blev truslerne mod skolen fremsat, da den 52-årige opsøgte skoleledelsen for at klage over at blive forstyrret af nogle skolebørn.

- Han følte ikke, at han kom ordentligt igennem med sit budskab. Derfor blev han frustreret og vred og sagde, at han ville gå ud og købe et jagtgevær og skyde dem alle sammen, siger Pia Fenger.

Ifølge politikommissæren er den 52-årige en forvirret, frustreret og alkoholiseret mand. Hun mener ikke, at han ligefrem er psykisk syg.

Dommen på 60 dages fængsel omfatter også en tidligere dom for trusler på 14 dages betinget fængsel, som blev udløst med truslerne tirsdag.

Manden fik straksdommen ved et grundlovsforhør i Retten i Roskilde onsdag.

Ifølge Eva Fenger kunne der blandt andet idømmes en straksdom, fordi manden erkendte at have truet skolen.

Han blev også kendt skyldig i at have truet en politiassistent ved en anden lejlighed.

/ritzau/