52 civile meldes dræbt i amerikanskledet luftangreb

Mindst 52 civile meldes dræbt i et amerikanskledet luftangreb rettet mod Islamisk Stat (IS) i en landsby i det nordlige Syrien.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der overvåger situationen i Syrien, til AFP.

- Luftangreb udført af koalitionen tidligt fredag mod landsbyen Birmahle i Aleppo-provinsen dræbte 52 civile, siger Rami Abdel Rahman, der er leder af Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

- Syv børn blev dræbt, og 13 mennesker er stadig fanget i murbrokkerne, tilføjer han.

Oplysningen er ikke umiddelbart bekræftet fra andre sider.

Ifølge de meldinger Rami Abdel Rahman har fået fra Syrien, var kurdiske militser og syriske oprørere i kamp mod Islamisk Stat i en anden by, der ligger omkring to kilometer fra Birmahle.

- Men i Birmahle er der kun civile, der er ingen IS-stillinger og ingen sammenstød, siger han og tilføjer, at "ikke en eneste IS-kriger" blev dræbt i angrebene mod landsbyen.

De luftangreb, som den amerikanskledede koalition står bag, har hjulpet de kurdiske militser med at bekæmpe Islamisk Stat i Aleppo-provinsen.

I januar lykkedes det kurdiske styrker - med hjælp fra koalitionens luftangreb - at presse Islamisk Stat ud af grænsebyen Kobani, som ligger tæt på Birmahle.

Inden fredagens angreb mod Birmahle var der registreret 66 civile dødsofre som følge af den amerikanskledede koalitions luftangreb mod Islamisk Stat.

Den yderliggående gruppe har taget kontrollen over store dele af Irak og Syrien. Den er berygtet for makabre og voldelige overgreb - blandt andet voldtægter, tortur og halshugninger.

IS udråbte i juni 2014 et kalifat i dele af Irak og Syrien.

I september indledte en international koalition med USA i spidsen luftangreb i områderne, og de angreb har ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder dræbt flere end 2000 mennesker, hovedsageligt militante fra Islamisk Stat.

/ritzau/

Dagens Gossip