531 passagerer på færge var uskadt efter påsejling

Efter kollisionen mellem passagerfærgen Stena Jutlandica og det danske tankskib Ternvind natten til søndag arbejder Stena Line på at ombooke de mange passagerer, der i de kommende dage og uger skulle have sejlet med færgen på ruten mellem Frederikshavn og Göteborg.

Færgen Stena Jutlandica skal på værft og have repareret skaderne fra kollisionen, herunder to huller i skroget. Det ene er et par meter i bredden. Færgen bliver ifølge rederiet ikke sejlklar de første par uger.

- Vi vil forsøge at løse problemet ved at tilbyde passagererne, at de kan blive ombooket og sejle med vores andre færger, siger Stena Lines informationschef, Jesper Waltersson.

Passagerne får tilbud om at sejle med Stena Danica, der ligesom Stena Jutlandica sejler mellem Frederikshavn og Göteborg. De kan også vælge at sejle med Stena Nautico, der sejler mellem Grenaa og Varberg.

Samtlige 520 mennesker på færgen slap uden skader, da det danske tankskib Ternvind påsejlede færgen nær Göteborg natten til søndag.

Der var ifølge Jesper Waltersson 431 passagerer og 89 besætningsmedlemmer om bord på færgen, da uheldet skete.

Tankskibet ramte Stena Jutlandica på bagbords side cirka klokken 02.20, skriver Stena Line. Det skete ifølge optegnelser fra MarineTraffic.com, der angiver oplysninger om skibes position verden over, kun 37 minutter efter at tankskibet var stævnet ud fra havnen i Göteborg.

Færgen tog en del vand ind, men det påvirkede ikke fartøjets stabilitet, og cirka 40 minutter senere lå hun ved kaj i Göteborg.

Ifølge informationschef hos Stena Line Jesper Waltersson skal den svenske havarikommission og politiet nu undersøge hændelsen. Politiet vil blandt andet undersøge, om kaptajnen på tankskibet havde drukket alkohol, og hvem der befandt sig på broen.

/ritzau/

Dagens Gossip