55-årig lystsejler formodes omkommet

Både civile og militære både var i vandet for at lede efter den 55-årige lystsejler, og ifølge Søværnets Operative Kommando var sigtbarheden fin. Alligevel lykkedes det ikke at finde manden, der derfor forventes at være omkommet.

Om bord på båden var også en anden mandlig passager, og det var ham, der ringede 112, da den 55-årige mand faldt over bord tirsdag formiddag.

Ifølge Søværnets Operative Kommando oplyste han, at manden i vandet havde en redningsvest på.

»Så vidt jeg har forstået, var den tilbageværende i båden ikke så sejlkyndig,« siger presseofficer Jesper Rasmussen som en mulig forklaring på, hvorfor medpassageren ikke vendte båden og samlede manden op.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Kort efter opkaldet blev en redningshelikopter sendt mod positionen, og flere både blev sat i vandet fra Anholt Kystredningsstation.

»Vi laver nogle beregninger af, hvor længe man kan holde til at være i de grader, som vandet er. Og de beregninger går vi altid langt ud over, når vi eftersøger. En ting er matematik, en anden ting er, hvordan naturen virker, derfor kaster vi altid ekstra indsats ind,« oplyser Søværnets Operative Kommando til bt.dk.

BNB

Dagens Gossip