56-årig borgmester er død: Efterlader sig to børn

Tønders borgmester, Laurids Rudebeck (V), er død.

Laurids Rudebeck blev 56 år gammel og har været borgmester i Tønder Kommune siden 2009. Han efterlader sig sin hustru samt to børn og et barnebarn, skriver Jydske Vestkysten.

Borgmesteren har ofte udtalt sig i de landsdækkende medier - blandt andet om grænsekontrollen og asylcentre.

Og for blot to uger siden kom borgmesteren med en opsang til Folketingets politikere. Han syntes, at tonen mellem kollegerne på Christiansborg var blevet for hård.

Ifølge ham har politikerne mistet respekten for hinanden.

- Ta' nu fat i de alvorlige ting, brug kræfterne på det, og respekter hinanden. Det kræver, at man respekterer hinandens forskelligheder, sagde Laurids Rudbeck til DR.

Ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var Tønders borgmester selv god til at samarbejde på tværs af partiskel, og han var en betydningsfuld lokal drivkraft.

Med hans død har Venstre mistet "en loyal og respekteret politiker", lyder det.

- Det er med sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om, at borgmester Laurids Rudebeck er død, siger Lars Løkke Rasmussen i en skriftlig udtalelse.

- Som politiker i Tønder var han dybt respekteret for sin vilje og evne til at samarbejde bredt med alle partier. Samtidig formåede han at give kommunen en stemme, der blev hørt og respekteret langt ud over kommunegrænsen.

Laurids Rudebeck var uddannet mekaniker og siden politibetjent. Inden han blev borgmester, var han ansat i politiet, hvor han sluttede som leder i Tønder.

Fra 2006 var han i kommunalbestyrelsen i Tønder.

Laurids Rudebeck blev født 6. april 1960 i Over Jerstal ved Vojens.

Kommunaldirektøren i Tønder Kommune, Klaus Liestmann, har bekræftet borgmesterens død over for Jydske Vestkysten. Ifølge Ekstra Bladet ønsker han af hensyn til familien ikke at sige noget om dødsårsagen.

/ritzau/

Dagens Gossip