56-årig mister livet ved brand i sin kørestol

Skrevet af admin

21/03/2016

Dagens topnyheder

En 56-årig mand er mandag eftermiddag død på Rigshospitalets Traumecenter, efter at han tidligere på dagen blev voldsomt forbrændt.

Manden var lam i den ene side og svært bevægelseshæmmet, og han sad derfor i kørestol.

- Han sidder i entreen til sin lejlighed på Dalvangsvej i Glostrup, da nogen ser, at der er ild i kørestolen, fortæller vagtchef Peter Grønbek fra Københavns Vestegns Politi.

- Man får ham trukket ud på gaden og slukket ilden, fortsætter vagtchefen, der ikke kender nærmere til hvem, der fandt manden eller under hvilke omstændigheder.

Den 56-årige blev bragt til Rigshospitalets Traumecenter, men hans liv stod ikke til at redde, og han afgik ved døden et par timer senere.

Hans pårørende er underrettet om ulykken.

Brandårsagen er ikke fastslået med sikkerhed, men politiet mener, at der er tale om et uheld i forbindelse med cigaretrygning.

Rygning er en hyppigste årsag til brande, der koster menneskeliv. Sidste år skyldtes mere end halvdelen af alle dødsbrande rygning, viser en opgørelse, som Beredskabsstyrelsen offentliggjorde i sidste uge.

Af de 64 brande med dødelig udgang, der blev registreret i 2015, havde 39 rygerelaterede årsager. Rygning i sengen stod alene for 11 brande, der endte med at koste liv.

/ritzau/