58-årig mistænkt for grov svindel med guldtænder

En 58-årig mand fra Silkeborg-egnen er mistænkt af Midt- og Vestjyllands Politi for at bruge fiktive fakturaer for guldbelagte tandkroner fra Kina til at snyde Skat for mindst 21 millioner kroner, skriver DR Nyheder.

- Han er sigtet for mandatsvig af særlig grov beskaffenhed, fordi han har haft bestemmende indflydelse i de firmaer, hvor vi mener, svindlen er foregået, siger vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard til DR Nyheder.

Skat modtog i 2011 et anonymt tip, og politiet blev derfor sat til at bore i sagen.

To konkursramte virksomheder blev ransaget sidste år, og her fandt politiet fakturaer, der gik mere end 10 år tilbage, hvor guldet i de indkøbte tænder fra Kina var angivet som finguld.

- Finguld bruges ikke i tænder, det gør derimod guldlegering. Og fidusen ved at kalde guldet for finguld er, at der ikke skal betales moms af finguld, men kun af guldlegering, fortæller Michael Kjeldgaard.

- Så ved at kalde det finguld har firmaerne undgået at betale moms af meget store leverancer, forklarer han.

I forbindelse med ransagningen fandt politiet også en række andre dokumenter, der nu efterforskes nærmere.

- Vi fandt visse regnskabsmæssige uregelmæssigheder, som jeg ikke kan komme nærmere ind på nu. De efterforskes nu i samarbejde med bagmandspolitiet (SØK) og Skat, siger vicepolitiinspektør Michael Kjellgaard.

Den 58-årige mand blev sigtet tilbage i oktober sidste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip