59-årig anbringes på psykiatrisk hospital efter drab

I november sidste år bebrejdede en 51-årig kvinde sin mand, at han havde brugt for mange penge på tøj og sko til deres børn.

Ifølge hans egen forklaring fik en pludselig indskydelse ham til at rejse sig fra bordet, hente en kniv i køkkenet og stikke sin kone gennem 24 år tre gange i brystet med den.

Efter drabet gik han ned på den regnvåde Tagensvej i København kun iført sokker og en hvid blodbestænket kjortel og forsøgte at praje en taxi. Taxichaufføren ville dog ikke tage ham op.

- Han så lidt forvirret ud, men var ellers meget rolig. Da politiet kom, virkede det som om, han selv prajede dem ind til siden, fortalte et vidne dengang til Ekstra Bladet.

Torsdag blev den tragiske sag behandlet i Københavns Byret, hvor den nu 59-årige mand erkendte sig skyldig.

Retten vurderede, at manden, der tidligere har været under behandling for skizofreni, var sindssyg i gerningsøjeblikket. Derfor blev han dømt til anbringelse på et psykiatrisk hospital uden fastsættelse af længstetid.

- Anklagemyndigheden, forsvareren og den tiltalte var enige om, at det var den rette afgørelse, siger sagens anklager Jesper Holm.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip