6 glemte tricks med kartoffelmel - præcis som din mormor plejede at gøre

Man husker tydeligt kartoffelmel fra ens barndom, men dog alrdrig brugt i madlavning.

Til gengæld er der mange andre smarte ting, man kan bruge det til.

Her er seks ting, som vores mormor brugte vidundermidlet til:

1. Fjerne pletter fra tæpper.
Alle kender nok dette trick, men det er en god idé at blive mindet om det igen. For det er altså den smarteste måde at få spildt væske op af et gulvtæppe. Man skal bare sprede kartoffelmel på pletten, lade det suge væsken op og blive helt tørt og så støvsuge det op.

2. Til kamp mod sure tennissko.
Man kan bruge kartoffelmiddel til at undgå at få fugtige fødder i sine sko. Hvis man lige drysser en smule af melet eller eksempelvis talkum på ens fødder, så suger det fugt, så ens sko holder sig friske længere.

3. Holde sine tulipaner friske længere.
Hvis man ønsker, at holde sine tulipaner pænere i længere tid, skal man bare klippe en cm af stilken og derefter sætte dem i koldt vand, hvori man har blandet en spiseskefuld kartoffelmel.

Læs også: Hun klipper ærmerne af sin gamle favoritskjorte og forvandler ryggen - res…

4. Redde skindet på sin lædertaske.
Hvis man eksempelvis har spildt håndcreme eller brugt for creme-fedtede fingre, så kan man hælde lidt kartoffelmel på. Derefter kan man vente ligesom med tæppet og støvsuge eller børste det af, når det er tørt.

5. Bekæmpe myrer.
Man kan også bruge vidundermidlet til at bekæmpe myrer med. Her skal man bruge to slags andre pulver, nemlig bagepulver og flormelis og lave en blanding. Myrer elsker sukker og bringer derfor denne blanding til boet. De kan bare ikke tåle det, da myrerne får forstoppelse af de tre midler samle og dermed omkommer.

6. Få slukket din halsbrand.
Nogle siger, at kartoffelmel kan være et effektivt middel imod halsbrand. Det skulle være nok at røre en teske i et glas vand, som man så drikker. Det smager dårligt, men skulle hjælpe effektivt. 

Følg Dagens Tips og Tricks for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip