6 grunde til at du ikke skal være venner med din ekskæreste (endnu)

Det er altid svært, når et forhold slutter - og det kan være fristende at blive ved med at have kontakt med din ekskæreste. Psychology Today har samlet en række grunde til, at det er en dårlig idé.

1. Du har brug for tid.
Selv efter det mest fredelige brud, har I begge brug for tid til at bearbejde jeres følelser. At holde afstand til din tidligere partner er det bedste og sundeste, du kan gøre for dig selv. Lige meget hvordan forholdet sluttede, har I brug for tid hver for sig, for at bryde det bånd I havde sammen som par. I har brug for at finde tilbage til jeres roller som to selvstændige individer uden at være del af en tosomhed. Hvis I skal være venner, skal det være efter denne proces.

2. Der er for mange følelser i spil.
Tiden efter et brud er for ladet med følelser til at I kan være venner. Måske kan du ikke se det, men der er vrede og sårede følelser. Disse følelser kan ødelægge forsøget på at være venner med din ekskæreste.

Læs mere: Marie troede, hun var færdig med sin ekskæreste - men så hørte hun lyde fra loftet

3. Du behandler din ekskæreste anderledes end dine andre venner.
Og det vil du altid gøre. Du vil blive lettere såret, små ting vil genere dig - ting som ikke ville genere dig, hvis det kom fra en af dine andre venner. Der er en grund til, at de fleste ikke er venner med deres ekskærester. Det er ikke uden grund, at I valgte at gå hvert til sit. Ofte er det fordi, han eller hun sårede dig.

4. I er hverken-eller.
Hvis du er venner med en ekskæreste, er i et sted midt imellem. I er hverken elskere eller venner. Det er et vanskeligt sted at være. Nogle af de par, der var venner, før de blev kærester, tror de kan lade som om, at forholdet aldrig skete. Men det er ikke muligt.

Læs mere: 5 tips til at komme videre, hvis du stadig elsker din ekskæreste

5. Nogen mennesker kan ikke sige farvel.
Hvis du stadig er venner med alle, du har været sammen med - skal du nok overveje hvorfor. Hvis din ekskæreste ikke ved hvordan man siger farvel, skal du ikke lade ham eller hende styre slaget.

6. Du behøver ikke forsvare din beslutning.
Hvis din ekskæreste presser på for at være venner, skal du bare sige nej. Du behøver ikke forklare hvorfor. Et venskab kræver to parter - lige som et forhold.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip