6 grunde til, at en lillebror er fantastisk (irriterende)

Skrevet af Kirstine Petersen

08/05/2015

Dagens topnyheder

Småbrødre er sat i verden for at teste dig – og udvidde dit egoistiske verdenssyn, heldigvis. Her er seks grunde til, at småbrødre både er forbandet irriterende, men også en livslang gave – har du husket at sige det til ham for nyligt?

1) Han stjal dit rampelys
Nogle havde glemt at spørge dig om lov, men pludselig var han der: Væk var rampelyset på dig, men værsgo; et styks potentielt livslang følgesvend ud af det blå.

2) Han har lært dig om sammenhold
Den dag, hvor du og han kunne blive enige om, at alle voknse i verden er dumme, og I sammen kunne surmule på en af jeres værelser. Den stund var alligevel guld værd.

3) Han har lært dig, at der findes psykologisk krigsførelse
Dengang, hvor han ventede tålmodigt på, at du havde bygget sandslottet færdigt, for så at hoppe hårdt ned i det og løbe sin vej. 

Eller den gang, hvor han bed sig selv i armen, løb ud til mor eller far og påstod, at du havde slået ham – og krydrede løgnen med en krokodilletåre… Den skideballe glemmer du aldrig...

De oplevelsee var mere uretfærdige, end hvis hans lille barnehånd havde givet dig én på kassen, og du kunne give ham igen.

Men lærdommen var vigtigt, og tak for den brormand: Magt er ikke kun fysisk. Den psykologiske krigsførelse er langt værre, og den viden er værd at have til senere i livet.

Læs også: 10 grunde til at date en småbørnsmor

4) Han har lært dig at dele
Eller.. I har I hvert fald gentagne gange fået at vide, at I skulle dele det sidste fredagsslik. Selv, hvis det indebar at bide en fedtet vingummi, som ingen alligevel ville have, over på midten og aflevere halvdelen til yngstemanden.

5) Han har givet dig beskyttertrang
Selvom han kan være en vaskeægte pestilens, ja så skal ingen andre i denne verden, i skolegården, på diskoteket eller andre af livets mødesteder mule ham (mere end dig) eller gøre ham fortræd.

Den (måske ikke længere så) lille bandit er jo trods alt din bror, og det giver en livslang følelse af at ville passe på ham. 

Læs også: 7 spørgsmål, du aldrig behøver at stille manden, som elsker dig

6) Du ved, hvordan det er at blive set op til
Om han vil være ved det eller ej, ja så er det dig, lillebror har rendt i hælene på, siden han var for ung til at tørre sin egen næse. Han har iagttaget dig, lært af dig, beundret og nogle gange misundt dig.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler: