6 måder din veninde forbedrer dit liv - baseret på forskning

I har grint, I har grædt. I kan være fuldkommen ærlige over for hinanden, og du kan slå en prut, fnise cola ud af næsen eller på anden vis være fuldkommen afslappet omkring hende: Din bedste veninde.

En bedste ven er og føles unik, og det bakker foskningen kun op i med følgende forklaringer og pointer:

1) De beskytter dig mod alskens dårligdomme
Det skal ikke kun forstås som et fysisk værn i skolegården mod dine eventuelle mobbere, men som en person, der værner dig mod psykisk stress. Forskere ved Nebraska Universitet har vist, at vi hånterer dårlige oplevelser, stress og psykisk pres langt bedre, hvis vi har en god ven ved vores side.

2) De får dig til at føle dig som supermand
Måske ikke ligefrem supermand, men samme forskere har vist, at vores selvværd stiger, når vi er sammen med venner. Troen på os selv og tilfredsheden med, hvem vi er, er simpelthen bedre, når vi har en god ven nær os.

Læs også: 5 grunde til, at dine bedste barndomsvenner er dine venner for livet

3) De giver os et tilhørsforhold
”Kan du huske dengang, hvor vi…” Venner er minder, og de minder os om, hvem vi er, og hvor vi kommer fra. Ifølge Karyn Hall, der forsker i adfærdspsykologi giver følelsen af at “høre til” os en ro, som især venner er gode til at skabe, fordi de kender os gennem flere år, kender vores familie og til vores motiver for at handle, som vi gør.

4) De modvirker depression
Venner såvel som familie er et vigtigt redskab i kampen mod depression har forskere ved Cambridge universitet slået fast tidligere. Deres studie blev foretaget blandt teenagere, der led af depression, og her viste resultaterne, at støtten fra familie og venner er altafgørende i fordhold til at modvirke depression senere i livet. 

5) De gør dig til en bedre kollega og ansat
Gode folk på jobbet gør dig til en bedre kollega og ansat. Omvendt bliver du selvsagt gladere af at gå på arbejde, hvis du er venner og kan lide de mennesker, du omgiver dig med dagligt. Det bliver med andre ord mere sjovt og tilfredsstillende at arbejde, hvis du er omgivet af venner, ifølge Harvard Business Review

6) De forlænger dit liv
Ifølge New York Times viser et studie, at din risiko for at dø tidligt falder med hele 22 procent, hvis du er omgivet af gode venner. Venskaber betyder, at du kommer dig hurtigere over sygdom og at du generelt lever længere.

Læs også: 10 ting, du kun genkender, hvis I har været bedste veninder i 10 år

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip