6 måder du gør rengøringen besværligere end nødvendigt

Rengøring er for de fleste knap så sjov en pligt, men det skal gøres, med mindre man hyrer en rengøringshjælp.

Du har formentlig en del rutiner, når du forsøger at holde dit hjem nogenlunde anstændigt med støvsuger og klud, men måske er det på tide at revurdere din indsats.

Især hvis du er en af dem, der begår en stribe fejl, der rengøringen hårdere, ende den behøves at være, skriver husmoderhjemmesiden med gode tricks, Goodhousekeeping.

Læs også: Gode nyheder: 6 ting du kun behøver at rengøre en gang om året

De klassiske rengøringsbrølere er:

1. Du bruger en støvkost af fjer. Dette kulørte redskab virker måske smart, men det fjerner faktisk kun skidtet fra et sted til et andet. Det opsuger ikke støvet. Brug i stedet en klud gerne en mikrofiberklud.

2. Du vasker vinduer, når solen skinner. Det skal bestemt være lyst, når du giver dine vinduer den store tur. Men direkte sollys vil få din vinduesspray til at tøre ud, inden du kan nå at tøre det af. Det betyder, at du får striber på vinduerne, og du er derfor nødt til at lægge ekstra kræfter i skidtet for at få et pænt resultat. Sidst på eftermiddagen eller en overskyet dag er at foretrække.

3. Du går med udendørssko indenfor. Du skal bare lige hente noget, du har glemt og gider derfor ikke tage skoene af og på. Men det burde du gøre. Du hiver skidt og møg indenfor, hvis du bruger udesko indendørs og skal støvsuge mere.

Læs også: 5 måder du overdriver din rengøring og ødelægger dine ting

4. Du glemmer at gøre din støvsuger ren. En støvsuger bør være din hjælper, når du gør rent. Men hvis du ikke tømmer posen i tide eller fjerner nullermænd og hår fra hovedstykket, så er støvsugeren bare en ting, der skubber dit skidt rundt.

5. Du lader ikke rengøringsmidlet trænge ind. Du sprayer løs med kalkfjerneren, men du gider ikke vente på, at det trænger ind i et par minutter, så du går straks i gang med at skure. Med denne fremgangsmåde får kalkfjerneren ikke lov at trænge ind og bearbejde kalken, og du skurer og skrubber forgæves.

6. Du glemmer at gøre dine pligter. Hvis du ikke gør rent fast, men kun når der kommer gæster hver tredje måned, så vil du komme til at knokle for at få bugt med skidt og støv. Hvis du i stedet hver uge eller hver anden gør sørger for at svinge støvekluden og støvsugeren, så er du godt hjulpet på vej.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip