6 ting der sker med din krop, hvis du bader for ofte

I januar skrev vi en historie om, at vi rent faktisk bader for ofte. Det var dermatologen Dr. Joshua Zeichner, der var ude og korrigere adfærden med hyppige bade, som han kaldte overflødige, og som han mente skyldtes et overdrevet fokus på skønhed og hygiejne i den vestlige verden. 

Men hvad sker der egentlig, hvis man bader meget?

Der sker faktisk en hel del ting, og her er 6 af dem. 

1. Udtørrer din hud

Den yderste del af huden består af døde hudceller, som er en genial indretning af kroppen, fordi de hjælper med at beskytte de lag af ny hud, der ligger nedenunder. De døde hudceller bliver holdt sammen fedstoffer, og de er dem, der sørger for at holde din hud fugtig og smidig. Sæbe og varmt vand er med til at fjerne de døde hudceller, og jo oftere du går i bad, desto mindre tid har huden til at reparere sig selv og holde sig fugtig. 

2. Fjerner de gode bakterier 

Maven har brug for gode bakterier til at holde den i orden, og det samme princip gælder for hudceller, der skal bruge 'gode' bakterier til at producere antibiotika, der kan holde dårlige bakterier væk fra huden. Hudcreme og sæbe kan ikke bidrage til det, det eneste der hjælper, er hvis du tager færre bade.

3. Udsætter dig for kræftrisiko  

Mange shampoer, sæber og cremer, der er særdeles udbredte, indeholder parabener, der kan forstyrre din hormonbalance, og det mistænkes for at være kræftfremkaldende. 

Og du er endnu mere udsat, når det kombineres med varmt vand. For dine porrer er fuldkommen modtagelige efter at være blevet varmet op af vandet. 

4. Fjerner dine naturlige dufte

Selvom mange bruger diverse former for duftevand, når der skal score i byen, så har forskning vist, at vi er tiltrukket af hinandens personlige dufte. Hvilket altså betyder, at du potentielt kan misse din kommende partner, hvis du bader for meget. 

Det skal dog noteres, at folk ikke skal kunne lugte dig langt væk fra - hvis de kan det, skal du gå i bad omgående, for ellers får du slet ikke noget. 

5. Øger hudirritationer

Som folk med hudeksem og udslæt ved, så er varme bade ofte med til at gøre problemerne værre, og hvis de tager færre varme bade, så vil det lindre huden. Og mange sæber og shampoer indeholder allergener, der kan forstærke hudproblemerne, eller give ellers rask hud udslæt og kløen. 

6. Det ødelægger dit hår

Hvis du vasker hår ofte, bliver det tørt og kedeligt. Hvis du i stedet lader flere dage imellem hårvasken, vil det blive mere glat og skinnende og sundere. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip