6 tips: Sådan undgår du, at din mobiloplader går i brand

Dagens.dk bragte for nyligt historien om Benjamin, der kom hjem til en iPhone-oplader i brand. Det skyldtes, at han havde ladet opladeren sidde i kontakten, mens han var væk fra huset.

Redaktionen er også bekendt med et dansk eksempel på, at en telefonejer er gået i seng med sin telefon hvilende ved siden af puden i sengen, men er vågnet op til en gigantisk sort, afsvedet plet på lagenet af samme grund; telefonopladeren var overophedet og havde langsomt brændt sig igennem lagenet.

Læs også: Ups: Blev det lige afsløret, hvornår den nye iPhone7 kommer i butikkerne?

Det er ikke uset, at opladere til telefoner og andet elektronik er skyld i brande, fordi de får lov at stå og overophede og i værste tilfælde selvantænde. Derfor er det vigtigt at tage sine forholdsregler:

1) Tag altid stikket ud af stikkontakten, så du undgår, at den ligger og bliver varm. Lad ikke opladeren ligge i sofaen, sengen eller på natbordet, hvor du risikerer, at den overopheder og selvantænder.

2) Har du en ældre iPhone-oplader, bør du tjekke, om den er på listen over de opladere, selskabet selv har advaret mod. Det gælder ifølge Apple og Expressen opladere til iPhone 3GS, iPhone 4 og iPhone 4S, som er lavet mellem 2009 og 2012. Har du mobiler med dertilhørende opladere fra denne periode, bør du tjekke, om der står ”model A1300” og bogstaverne ”CE” på opladeren. Gør der det, bør du skille dig af med opladeren.

3) Tag altid opladeren ud, ligeså snart du har opladt din telefon, eller sørg eventuelt for, at dine stik har timere på, så de slukker automatisk efter X antal timer, når du har sat din telefon i opladeren om aftenen.

Læs også: Du tror, det er løgn; 9 dårlige undskyldninger for trafikulykker

4) Sørg for at have brandalarmer i alle rum i dit hjem. De bør sidde i loftet mindst 130 centimeter fra væggen. Har du mulighed for at købe brandalarmer, der advarer hinanden – altså sætter en kædereaktion i gang – ved brand, kan det være en fordel.

5) Tjek, at du ikke har for mange ting tilsluttet det samme kontakt. Har du for mange stik koblet til kontakten, risikerer du, at stikdåserne overopheder og antændes.

6) Sørg for at have en brandslukker og et brandtæppe i hjemmet eller i din opgang, hvis du bor i lejlighed.

Følg Dagens Tips og Tricks for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip