60 dages fængsel for at bortføre Thor

Det var en alvorlig lovovertrædelse, da en politiassistent fra Nordsjælland gik i aktion og bortførte en hund, som stod til aflivning.

Det fastslår en dommer i Retten i Helsingør fredag ved at idømme den 42-årige Lars Bo Lomholt fængsel i 60 dage. Men straffen gøres betinget.

Lomholt optrådte som politimand og kørte i en af politiets patruljevogne, da han fjernede schæferhunden Thor fra et internat i Hillerød.

Hunden skulle aflives, fordi den havde bidt en anden hund. Og det fik han forhindret.

- Din aktion har været planlagt og veltilrettelagt, og den var ikke overstået på fem minutter, og den var koordineret med andre, siger dommer Mikael Friis Rasmussen.

Han gør også opmærksom på, at bortførelsen ikke i første omgang skete for at skaffe opmærksomhed om en uretfærdig lov. Men derimod blot om at få fjernet hunden.

De helt store principper er på spil i sagen, påstår hans forsvarer.

- Det er nærmest en omvendt tamil-sag, siger hans forsvarer, advokat Karoline Normann.

Hun henviser til tamilsagen og kommissionsdomstole, som skal undersøge, hvorfor embedsmænd ikke har sagt fra.

Her er der endelig et eksempel på en politimand, der har modet til at sige fra, lyder det fra forsvareren, der anbefalede strafbortfald.

Derimod mente anklageren, at den 42-årige skulle idømmes ubetinget fængsel i 60 dage, fordi han misbrugte sit embede og også begik dokumentfalsk under manøvren med at befri hunden fra internatet, hvor den var anbragt.

Den følgende dag skulle aflivningen efter planen finde sted.

Hunden er i dag fortsat i live. Men Lomholt vil ikke sige, hvor hunden opholder sig. Politiet havde besluttet, at dyret skulle aflives efter en sag om skambid.

Lomholt mener, at sagen om Thor havde været igennem en usaglig sagsbehandling i politiet. Kriterierne for aflivning var ikke til stede, mener han.

Han anker på stedet dommen til Østre Landsret. Hvis dommen står ved magt, mister han sit job i politiet, hvorfra han har været suspenderet.

Cirka 40 dyrevenner var mødt op til retssagen, men der var kun plads til syv almindelige tilhørere i det lille lokale.

Lomholt kom med en forberedt forsvarstale til dommeren. Den rettede et hårdt angreb mod et politi, som drives efter måltal, og som ikke handler for at sikre borgernes retssikkerhed - heller ikke i forhold til hundeloven.

- Jeg gik ind i politiet for at redde verden, sagde han blandt andet og nævnte, at han har fået masser af ros hidtil, blandt andet for sit engagement og arbejde i forhold til psykisk syge.

På internettet er der indsamlet over 100.000 støtteunderskrifter, sagde han.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip