60 dræbt af bilbomber i Irak

Det var ikke umiddelbart klart, hvem der stod bag angrebene, der tilsyneladende var koordineret, men sunnimuslimske militante, hvoraf nogle har tilknytning til al-Qaeda, har i den seneste tid udført lignende angreb.

Mere end to års borgerkrig i nabolandet Syrien har forværret forholdet mellem shiamuslimer, sunnimuslimer og etnisk kurdisk grupper i landet.

Ni blev dræbt, da en bilbombe eksploderede i Bagdads nordlige Talbiya-kvarter.

I Hussainiya-distriktet i den nordlige udkant af byen eksploderede to bilbomber hurtigt efter hinanden og dræbte ti.

»Jeg så en ildkugle og en kæmpemæssig røgsky. Vi turde ikke umiddelbart at nærme os af frygt for flere bomber, men vi kunne høre folk, der råbte om hjælp,« siger politimanden Ali Jameel til Reuters.

»Et minut senere skete den anden eksplosion i nærheden. Lig lå på jorden og nogle af de sårede forsøgte at kravle væk med et spor af blod efter sig,« tilføjer han.

Ifølge FN er omkring 900 irakere blevet dræbt i august. Flere end hver tredje dødelige angreb er sket i Bagdad.

18 måneder efter de amerikanske tropper forlod landet vækker de nye blodsudgydelser minder om de sekteriske uroligheder i 2006-2007, der i perioder kostede omkring 3000 livet hver måned.

Tidligere tirsdag stormede bevæbnede mænd et hus tilhørende et medlem af en sunnimuslimsk pro-regeringsmilits i den sydlige del af hovedstaden og halshuggede ham sammen med hans kone og tre børn.

Ifølge AFP er i alt 3.800 personer dræbt ved lignende angreb siden årets begyndelse.

BNB/Reuters/AFP

Dagens Gossip