60 omkommet i bilbomber i Baghdad

De ni forskellige angreb i hovedstaden var rettet mod markeder og travle handelsgader, siger kilderne. Eksplosionerne virkede koordinerede og mindede om angrebene i Baghdad tirsdag, som dræbte 50.

Tuz Khurmato er særligt udsat for angreb, eftersom både regeringen og de selvstyrende kurdiske irakere har påkaldt sig kontrollen med regionen. Ifølge politiet skulle selvmordsbomberen have forsøgt at nå hovedkontoret for det kurdiske parti, men nåede ikke sin destination på grund af styrket sikkerhed omkring partiets bygning.

I denne weekend fejrer muslimer i hele verden afslutningen af den månedlange faste Ramadanen med den festlige højtid, Eid. For Iraks vedkommende har det være en af de blodigste ramadaner i årevis med over 800 dræbte i angreb under fasten. Bare i juli er 1.000 ifølge FN blevet dræbt, hvilket er det største antal dræbte på en måned siden 2008.

Angrebene tirsdag menes at være blevet udført af militante sunnimuslimer i deres oprør mod den irakiske regering, der styres af shiamuslimer. Ifølge Reuters har uroligheder i det borgerkrigshærgede naboland Syrien opildnet til sekteriske spændinger i hele Mellemøsten.

Dagens Gossip