6000 mejeriansatte stiger i løn

 

Mens op mod 600.000 folkeskoleelever risikerer at blive gidsler i folkeskolelærernes forhandlinger med Kommunernes Landsforening, er der positive toner fra forhandlingsbordet hos 3F og danske mejeriansatte.

Lørdag morgen er der nemlig enighed om en ny overenskomst for 6000 mejeriansatte, skriver fagbladet 3F på sin hjemmeside.

- Efter omstændighederne er vi rigtig godt tilfreds med forliget. Det eneste ærgerlige er, at overenskomsten kun gælder i 11 måneder. Men på det punkt kunne vi ikke få arbejdsgiverne til at rykke sig, siger 3F's topforhandler, Vagn Henriksen.

Den nye aftale betyder ifølge fagbladet, at timelønnen for de mejeriansatte stiger med 1,81 kroner fra den 1. april, ligesom de ansatte er sikret fuld løn under sygdom, når de har været ansat i et halvt år.

Med forliget blev parterne samtidig enige om at afsætte 3,7 millioner kroner til aflønning af kompetencer hos faglærte og ikke faglærte medarbejdere, lyder det.

- Jeg er meget glad for, at det lykkedes os at få indført kompetenceløn. Det har vi bokset med siden 2008, siger Vagn Henriksen.

Den nye aftale er indgået af 3F, Danske Mejeristers Fagforening og Fødevareforbundet NNF på den ene side af bordet og Mejeribrugets Arbejdsgiverforening på den anden side.

Desuden skal arbejdsgiveren nu for hver medarbejder indbetale 260 kroner mere til uddannelsesfonden på mejeriområdet. Det betyder, at det samlede beløb til hver medarbejder vil komme op på 1.560 kroner om året til uddannelse.

- Det er mange penge. Forhåbentlig vil de ansatte gøre brug af pengene til uddannelse, så de kan gøre sig endnu dygtigere og stå endnu stærkere på arbejdsmarkedet, siger Vagn Henriksen.

Nu skal medlemmerne i 3F stemme om den overenskomst forhandlerne er nået frem til.

Vagn Henriksen oplyser, at det er et enigt forhandlingsudvalg hos 3F, der anbefaler, at medlemmerne stemmer ja til det nye overenskomstforlig.

Han forventer, at 3F'erne kan stemme om den nye overenskomst fra kort efter påske. Resultatet af afstemningen bliver offentliggjort 22. april.

/ritzau/

 

Dagens Gossip