64-årig forgreb sig på piger på bosted igennem flere år

Ifølge anklageskriftet havde manden fra 1998-2009 misbrugt tre børn seksuelt, men retten fandt, at der kun var belæg for at kende ham skyldig i to af tilfældene.

Det yngste offer, en af pigerne, var seks år, da overgrebene begyndte, og det stod angiveligt på i syv år.

Overgrebene er angiveligt sket, mens børnene boede på opholdsstedet, hvor de havde tætte relationer til manden, som de blandt andet kaldte for plejefar. Han har dog i retten forklaret, at grunden til titlen var et forsøg på at give de anbragte børn en følelse af at være familie og have et hjem.

Mens forsvareren, Niels Fjeldberg, i sin procedure lagde vægt på, at de tre unge mennesker er »børn med diagnoser«, og at deres forklaringer derfor ikke har samme troværdighed som »almindelige« børns, mente anklager Mette Schjoldager ifølge BT, at de unges forklaringer var det stærkeste bevis for den 64-årig skyld. For de har »uafhængigt af hinanden anmeldt overgreb og fortalt om de grusomheder, de har været udsat for«.

»De fortæller alle tre, at JU (plejefaren, red.) ville vise dem, hvad ægte kærlighed er, og hvordan man skal gøre, når man får en kæreste,« sagde Mette Schjoldager.

Hun fremhævede ligeledes, at den 64-årig var utroværdig, fordi han tidligere har ændret forklaring. Blandt andet fortalte han i grundlovsforhøret, at han altid sov alene, mens han senere i vidneskranken i retten sagde, at hans kone oftest sov hos ham i det rum, hvor de påståede overgreb skal have fundet sted. Forklaringen fra tiltalte lød, at han var langt nede på det tidspunkt, hvor grundlovsforhøret fandt sted, og derfor ville han ikke »stå til mål for det«, fordi han var i »dyb, dyb krise«. Retten fandt ifølge BT, at manden i de perioder, hvor han misbrugte pigerne, ofte sov alene i et vagtværelse i samme bygning som pigernes soveværelse.

Anklageren kræver mellem syv og otte års fængsel, og pigernes bistandsadvokater vil have en erstatning på 150.000 kroner til hvert af de to ofre, mens forsvareren ikke mener, at erstatningen bør overstige 50.000 kroner.

Dommen falder klokken 13.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip