67 russiske atletikudøvere vil til OL på dispensation

Selv om de russiske atletikudøvere er udelukket fra OL, forsøger mange alligevel at komme med til Rio gennem dispensation.

Det fortæller den russiske sportsminister Vitaly Mutko ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

- 67 udøvere har søgt om at blive individuelt vurderet til at stille op til OL i atletik, siger Vitaly Mutko.

Ruslands atletikudøvere har været udelukket fra alle internationale atletikkonkurrencer siden november 2015. Det skete, efter en rapport fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada) afslørede omfattende og statsstøttet doping i russisk atletik.

Suspenderingen af Det Russiske Atletikforbund blev for nylig fastholdt af Det Internationale Atletikforbund (IAAF). Derfor er de russiske atletikudøvere også udelukket fra at deltage i OL i Rio.

De russiske atleter kan dog søge om dispensation, hvis de kan bevise, at de er rene, hvilket mange russere nu har benyttet sig af.

De 67 atletikudøvere, som har søgt om dispensation, er også forberedt på at få deres sag for Den Internationale Sportsdomstol (CAS), fortæller Vitaly Mutko ifølge Sky Sports.

Hvis nogle af de russiske udøvere får dispensation, er det stadig usikkert, hvilket flag de kommer til at stille op under. IAAF meddelte torsdag, at russere med dispensation skal stille op under neutralt flag.

Det stemmer dog ikke overens med udmeldingen fra Den Internationale Olympiske Komité (IOC), der har sagt, at de russiske atleter ikke får lov til at stille op under hverken neutralt flag eller OL-flaget.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip