7-årig pige med autisme skriver et hjerteskærende brev til sin mor

Er jeg et dårligt menneske, fordi jeg har autisme?

Sådan lød det bevægende spørgsmål fra en autistisk pige i et brev, som har fået stor opmærksomhed på sociale medier, efter at moderen lagde det på Facebook 11. november.

Syvårige Cadence havde overhørt nogle mennesker tale om en nyhedshistorie, hvor et barn med autisme var blevet lænket fast. Hun havde også hørt forældre til andre børn tale om, at det må have besværligt at have et autismebarn. Det skriver Metro

Cadence lider af angst og har problemer med sit sprog. Hun har svært ved sociale spilleregler og føler sig utryg i de fleste miljøer - men samtidig er hun intelligent for sin alder, fortæller moderen Angela.

Hun har valgt at dele sin datters brev på Facebook for at gøre folk uden kendskab til autisme opmærksom på, hvordan et autistisk barn oplever verden. Under billedet af brevet, hvor hun har besvaret sin datters spørgsmål, gør hun det klart, hvorfor folk bør være mere varsomme.

- Hvilke budskaber hører børnene - fra os selv, fra andre forældre, på skolen, fra medierne og fra samfundet generelt?

- Cadences anderledes måde at registrere ting på betyder, at hun hører, ser og observerer hver en detalje omkring hende - alle samtaler, alle syn, alle lugte; som mange autistiske børn gør. Denne 'samtale' med Cadance begyndte under et skrivebord i et klasselokale, som er et sikkert sted for hende, hvor hun havde sat sig efter at være blevet forvirret over, om hun var et dårligt menneske. En tanke, der var opstået, fordi hun havde overhørt forældre og nyhedshistorier, skriver Angela i opslaget, som er blevet delt og liket tusindvis af gange.

Cadence begynder brevet med at spørge, om autisme gør hende til et dårligt menneske. Hendes mor spørger hende derefter retur, hvorfor hun tænker sådan.

Deres svar og spørgsmål til hinanden er ganske tankevækkende, og det er tydeligt, at brevet har rørt noget hos andre forældre med autistiske børn. En kvinde skriver i kommentarsporet:

- Det er trist, at de fleste mennesker ikke ved, hvor skønne vores unger er. Alt, folk ser, er kampene. Vores ønske er, at de kunne se med vores børns øjne - høre og lugte, som de gør. Føle, som de gør. Og se, hvor fantastisk det er, at de lukker os ind i deres verden og prøver at passe ind i vores.

En anden forældre skriver:

- Mange tak for at dele dette! Jeg har de samme udfordringer med min autistiske søn. At få folk til at acceptere hans forskelligheder. Dette har virkelig reddet vores dag. I er begge fantastiske!

Se hele opslaget i sin helhed herunder.

What 'messages' are children hearing - from ourselves, from other parents, at school, from media and in the general...

Opslået af I am Cadence på 11. november 2015

 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip