7 fødevarer du absolut ikke må stille i køleskabet

Skal, skal ikke? De fyldte indkøbsposer skal tømmes og fødevarerne skal sættes på plads.

Men er det nu lige i køleskabet, de skal placeres eller har nogle fødevarer bedre at komme i køkkenskabet eller endda på køkkenbordet?

Det giver den britiske avis Mirror.co.uk har svaret på, i samråd med det britiske Good Householding Institute.

Og her oplistes 11 fødevarer, som bestem ikke har godt af at komme i køleskabet.

1. Brød

Det er en virkelig dårlig idé at komme brød i køleskabet, fordi det udtørrer hurtigt og bliver kedeligt. I stedet bør du opbevare det på et køligt og tørt sted som eksempelvis i en brødkasse eller i brødpose i køkkenskuffen.

2. Meloner

Hele meloner har bedst af ikke at komme i køleskabet. Nen når du har skåret i den har den bedst af at blive pakket ind i husholdningsfilm og lagt i køleskabet .

3. Bananer

Fordi bananen er en tropisk frugt, der ikke er vant til kulde, har den intet forsvar mod kulden i køleskabet. Derfor bliver den hurtigt slatten, mørk og kedelig under lave temperaturer.

4. Tomater

De fleste vil nok mene, at tomater har det bedst i køleskabet. Men det er faktisk ikke sandt, for når man køler tomater skader det membranen inde i frugten, så den ændrer smag og konsistens.

Læs også: Rema 1000 følger i Aldis fodspor: Holder op med at sælge buræg

5. Kartofler

Det kan være direkte farligt at komme kartofler i køleskabet, fordi stivelsen i kartofler omdannes ved køleskabstemperatur til sukkerarter. Og når kartoflerne så koges eller bages, vil disse sukkerater i kombination med en aminosyre omdannes til det potentielt kræftfremkaldende stof akrylamid.

6. Honning

Ved lave temperaturer begynder honning at krystallisere, så man i stedet for dejligt løbende honning får en kornet klumpet sukkerholdig masse.

7. Løg

Løs skal opbevares tørt, mørkt og ventileret men ikke koldt. Løg i køleskabet vil også afgive løgsmag til andre fødevarer.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip