7 fødevarer du absolut ikke må stille i køleskabet

Skrevet af admin

03/08/2016

Dagens topnyheder

Skal, skal ikke? De fyldte indkøbsposer skal tømmes og fødevarerne skal sættes på plads.

Men er det nu lige i køleskabet, de skal placeres eller har nogle fødevarer bedre at komme i køkkenskabet eller endda på køkkenbordet?

Det giver den britiske avis Mirror.co.uk har svaret på, i samråd med det britiske Good Householding Institute.

Og her oplistes 11 fødevarer, som bestem ikke har godt af at komme i køleskabet.

1. Brød

Det er en virkelig dårlig idé at komme brød i køleskabet, fordi det udtørrer hurtigt og bliver kedeligt. I stedet bør du opbevare det på et køligt og tørt sted som eksempelvis i en brødkasse eller i brødpose i køkkenskuffen.

2. Meloner

Hele meloner har bedst af ikke at komme i køleskabet. Nen når du har skåret i den har den bedst af at blive pakket ind i husholdningsfilm og lagt i køleskabet .

3. Bananer

Fordi bananen er en tropisk frugt, der ikke er vant til kulde, har den intet forsvar mod kulden i køleskabet. Derfor bliver den hurtigt slatten, mørk og kedelig under lave temperaturer.

4. Tomater

De fleste vil nok mene, at tomater har det bedst i køleskabet. Men det er faktisk ikke sandt, for når man køler tomater skader det membranen inde i frugten, så den ændrer smag og konsistens.

Læs også: Rema 1000 følger i Aldis fodspor: Holder op med at sælge buræg

5. Kartofler

Det kan være direkte farligt at komme kartofler i køleskabet, fordi stivelsen i kartofler omdannes ved køleskabstemperatur til sukkerarter. Og når kartoflerne så koges eller bages, vil disse sukkerater i kombination med en aminosyre omdannes til det potentielt kræftfremkaldende stof akrylamid.

6. Honning

Ved lave temperaturer begynder honning at krystallisere, så man i stedet for dejligt løbende honning får en kornet klumpet sukkerholdig masse.

7. Løg

Løs skal opbevares tørt, mørkt og ventileret men ikke koldt. Løg i køleskabet vil også afgive løgsmag til andre fødevarer.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler: