7 geniale opfindelser, som kloge kvinder har skabt

I mange år var videnskaben domineret af mænd, og derfor kan det måske komme bag på nogen, at disse otte ting, vi dagligt tager for givet, er opfundet af kvinder.

Når der opstår et behov, findes der nogle, som er Georgine Gearløs nok til at gå i tænkeboksen og finde en løsning.

Her er 8 ting, som er opfundet af kvinder (ifølge Huffington Post):

1. Opvaskemaskinen (Josephine Cochrane).
Hun syntes ikke, hendes tjenerstab gjorde et godt nok arbejde, så derfor fandt hun på at lave en opvaskermaskine i år 1886.. Det er vi mange, der er hende taknemmelig for.

2. Matador (som kendes som Monopoly oprindeligt, opfundet af Elisabeth Magie)
Oprindeligt var det kendt, som Husejerens Spil (The Landords Game), og det blev opfundet af Magie i 1903, og hun ville gerne bruge spillet til at påpege konsekvenserne ved for store jordbesiddelser.

3. Vindueshvisker (Mary Anderson)
Efter hun havde iagttaget, hvordan folk steg ud af deres biler for at gøre deres forruder rene, så opfandt hun en arm med gummi-blad på, som man kunne bruge, uden at skulle udenfor. Hun fik patent på den i 1905.

4. Computer-software (Grace Hopper)
Grace Hopper står bag det første brugervenlige software-program til forretningsførelse, der hedder COBOL i 1950’erne. Hun var den første til at vinde Cumputer Science Man-prisen nogensinde.

Læs også: Børnehave havde problemer med løbende børn på gangen - så fik de en genial idé

5. Øl.
Forsker Jane Payton siger, at det i årtusinder har været kvinders opgave at lave øl. Man ved ikke helt, hvem der egentlig lavede det første øl, men man ved, for 7000 år siden i Mesopotamien var det kun kvinder, der fik lov at have den vigtige funktion at lave øl.

6. Kevlar (Stephanie Kwolek)
Der er sikkert mange betjente og soldater, som er denne kvinde evigt taknemmelig. Kevlar bliver nemlig brugt i skudsikre veste og redder liv gang på gang.

7. Chocolate Chip Cookies (Ruth Wakefield).
Denne sprøde småkage er mest kendt fra det amerikanske køkken, men vi er også vilde med den herhjemme. I 1930 havde Wakefield glemt at købe speciel bager-chokolade og brækkede bare nogle stykker almindelig chokolade i sin dej. Hun troede den ville smelte fuldstændig, men det gjorde den ikke, og hurra for det. 

Se flere store opfindelser lavet af kvinder på Huffington Post.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip